Video: Kad se rallyaši (pro)nađu na stazi Santa Domenice

Objavljeno u: 03/12/2014 - 13:26 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Josip Žagar Zax i Jaki Franja poznata su lica hrvatske automobilističke scene - jedan od ove dvojice (nećemo vam reći koji) je veteran, a drugi je tek prije nekoliko godina napravio svoje prve rallyjaške korake, iako je do tada već natukao hrpu koraka u drugim disciplinama. Jaki i Zax su nastupili na prošlotjednom 5. Rally Showu Santa Domenica, a publika je imala prilike uživati u njihovom dvoboju, i to izravnom.

Što, naime, najviše motivira rallyjaše, osim već poznatih fraza o "borbi protiv elemenata, prirode i sekundi"? Naravno, najveća inspiracija za dodatno pritiskanje gasa je susret s drugim automobilom na stazi brzinskog ispita. Premda takvi obračuni nisu dio rallyjaškog "opisa posla", i rallyjaši su automobilisti, a samim time i trkači. U trenutku kada ispred sebe ugledaju drugi automobil, pale se dodatne turbine u glavi, desna noga postaje teška, a upute suvozača na jedno uho ulaze, a na drugo izlaze. Lijepo je kada takve izravne borbe završe fer potezima i bez nervoze, kao što je bio slučaj u Svetoj Nedelji.

Kao što nam je Zax opisao: "Jaki nas je stigao po ravnici uz nasip, pa smo ih pustili. Zatim smo mi stigli njih u zavojima i onda su nam vratili uslugu. Pobrinuli smo se da naše pretjecanje bude pred publikom! :D"

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Video sadržaj

You have no rights to post comments