Video: Kad se rallyaši (pro)nađu na stazi Santa Domenice

Objavljeno u: 03/12/2014 - 13:26 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Josip Žagar Zax i Jaki Franja poznata su lica hrvatske automobilističke scene - jedan od ove dvojice (nećemo vam reći koji) je veteran, a drugi je tek prije nekoliko godina napravio svoje prve rallyjaške korake, iako je do tada već natukao hrpu koraka u drugim disciplinama. Jaki i Zax su nastupili na prošlotjednom 5. Rally Showu Santa Domenica, a publika je imala prilike uživati u njihovom dvoboju, i to izravnom.

Što, naime, najviše motivira rallyjaše, osim već poznatih fraza o "borbi protiv elemenata, prirode i sekundi"? Naravno, najveća inspiracija za dodatno pritiskanje gasa je susret s drugim automobilom na stazi brzinskog ispita. Premda takvi obračuni nisu dio rallyjaškog "opisa posla", i rallyjaši su automobilisti, a samim time i trkači. U trenutku kada ispred sebe ugledaju drugi automobil, pale se dodatne turbine u glavi, desna noga postaje teška, a upute suvozača na jedno uho ulaze, a na drugo izlaze. Lijepo je kada takve izravne borbe završe fer potezima i bez nervoze, kao što je bio slučaj u Svetoj Nedelji.

Kao što nam je Zax opisao: "Jaki nas je stigao po ravnici uz nasip, pa smo ih pustili. Zatim smo mi stigli njih u zavojima i onda su nam vratili uslugu. Pobrinuli smo se da naše pretjecanje bude pred publikom! :D"

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

Video sadržaj

You have no rights to post comments