Prodan spremno dočekuje novu europsku sezonu

Bliži se početak još jedne automobilističke sezone u Viliamovoj karijeri u kojoj će ovaj mladi Buzetski automobilist po treću godinu zaredom ponosno predstavljati hrvatsku trobojnicu diljem europskih brzinaca u sklopu renomiranog europskog „Mitropa“ rally kupa.

"Nakon što smo u svom premijernom izlasku na europsku scenu 2013. godine po prvi puta u povijesti donijeli naslov pojednika Mitropa rally kupa u Hrvatsku te prošlogodišnjeg nešto lošijeg nastupa, ove sezone želimo maksimalno spremni ući u sezonu kako bi bili u samom krugu favorita za vrh poretka. Nakon trogodišnje vrlo uspješne suradnje sa slovenskim tunerom „Oktan Šport“, ove sezone odlučili smo se za promjenu te uz podršku druge slovenske kuće „OPV šport“ spremamo novi automobil, Peugeot 208 R2, sličnih karakteristika kao naš prošlogodišnji automobil", rekao je Prodan.

Planovi za 2015. su kompletni „Mitropa rally kup“, koji uključuje natjecanja u Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji te Njemačkoj, a prvi nastup je na austrijskom Rebenland rallyju krajem ožujka. Do tada ekipa sprema nekoliko testiranja kako bi potpuno spremni dočekali prvi nastup, a kao i prethodnih godina, sa desnog sjedala uspješno će „dirigirati“ Viliamov dugogodišnji suvozač Zdravko Draženović.

Pripreme su u tijeku, a kako će izgledati njihov novi francuski „Lav“ možete vidjeti u slici u prilogu.

Autosport.hr će tijekom 2015. pratiti nastupe posade Prodan - Draženović u njihovim nacionalnim i europskim rally avanturama.

You have no rights to post comments