Sigurnost na prvom mjestu u Kumrovcu

Objavljeno u: 24/03/2015 - 21:10 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Dva i pol tjedna ostala su do starta 4. Rallya Kumrovec 2015. U organizaciju utrke i ove je godine uz članove AK Delta Sport uključen velik broj profesionalaca i volontera, koji će brinuti za sigurnost svih sudionika natjecanja, gledatelja i stanovništva područja kroz koja će prolaziti trasa brzinskih ispita. Kao i u svakom dosadašnjem izdanju Rallya Kumrovec, posebna je pozornost usmjerena na poštivanje sigurnosnih standarda Svjetske automobilističke federacije - FIA-e.

U skladu sa sigurnosnim planom, na svakom će brzinskom ispitu biti po dva vatrogasna vozila, hitna medicinska pomoć te vučno vozilo. Na prologu Terme Tuhelj radit će ukupno 9 sudaca, 20 redara, četveročlana ekipa za mjerenje vremena uz pomoć dvije osobe zadužene za obradu rezultata. Iste ekipe za mjerenje i obradu radit će i na subotnjim brzinskim ispitima, na kojima će zbog veće duljine biti angažirani dodatni suci i redari. Stoga će na brzincima Super Sport i Kumrovec biti ukupno 13 sudaca i 32 redara. U servisnom prostoru uz dvoje vatrogasaca DVD-a Kumrovec u zoni nadolijevanja goriva radit će još osam sudaca i ekipa hitne medicinske pomoći. Još pet predvozača biti će u službi organizatora, pa će uz rukovodstvo utrke koje čini 16 članova na 4. Rallyu Kumrovec raditi više od stotinu ljudi.

Tijek priprema prolazi u skladu s očekivanjima. Prijave za natjecanje primati će se do petka, 3. travnja u ponoć. Lista prijavljanih bit će objavljena u utorak, 7. travnja. Prolog Terme Tuhelj na rasporedu je u petak, 10. travnja u 18 sati, dok će drugi dan natjecanja početi svečanim startom u kumrovečkom muzeju Staro selu u subotu, 11. travnja u 10 sati.

Kao gledatelj i ljubitelj rallyja, sasvim sigurno već znate kako se sigurno prati rally natjecanje. Ako ne znate, čekamo vaša pitanja.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments