Sigurnost na prvom mjestu u Kumrovcu

Objavljeno u: 24/03/2015 - 21:10 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Dva i pol tjedna ostala su do starta 4. Rallya Kumrovec 2015. U organizaciju utrke i ove je godine uz članove AK Delta Sport uključen velik broj profesionalaca i volontera, koji će brinuti za sigurnost svih sudionika natjecanja, gledatelja i stanovništva područja kroz koja će prolaziti trasa brzinskih ispita. Kao i u svakom dosadašnjem izdanju Rallya Kumrovec, posebna je pozornost usmjerena na poštivanje sigurnosnih standarda Svjetske automobilističke federacije - FIA-e.

U skladu sa sigurnosnim planom, na svakom će brzinskom ispitu biti po dva vatrogasna vozila, hitna medicinska pomoć te vučno vozilo. Na prologu Terme Tuhelj radit će ukupno 9 sudaca, 20 redara, četveročlana ekipa za mjerenje vremena uz pomoć dvije osobe zadužene za obradu rezultata. Iste ekipe za mjerenje i obradu radit će i na subotnjim brzinskim ispitima, na kojima će zbog veće duljine biti angažirani dodatni suci i redari. Stoga će na brzincima Super Sport i Kumrovec biti ukupno 13 sudaca i 32 redara. U servisnom prostoru uz dvoje vatrogasaca DVD-a Kumrovec u zoni nadolijevanja goriva radit će još osam sudaca i ekipa hitne medicinske pomoći. Još pet predvozača biti će u službi organizatora, pa će uz rukovodstvo utrke koje čini 16 članova na 4. Rallyu Kumrovec raditi više od stotinu ljudi.

Tijek priprema prolazi u skladu s očekivanjima. Prijave za natjecanje primati će se do petka, 3. travnja u ponoć. Lista prijavljanih bit će objavljena u utorak, 7. travnja. Prolog Terme Tuhelj na rasporedu je u petak, 10. travnja u 18 sati, dok će drugi dan natjecanja početi svečanim startom u kumrovečkom muzeju Staro selu u subotu, 11. travnja u 10 sati.

Kao gledatelj i ljubitelj rallyja, sasvim sigurno već znate kako se sigurno prati rally natjecanje. Ako ne znate, čekamo vaša pitanja.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments