24. Rally Opatija u društvu Mitropa cup rallyja

Objavljeno u: 25/03/2015 - 12:54 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Opatijska rivijera i njezina okolica ove će godine ponovno biti domaćinom 24. Izdanju Opatijskog Rallyja. Velika novost je da se vraća starom terminu u kojem je godinama bio organiziran te će se održati 1.-2. svibnja. Organizatori iz Auto Kluba Opatija uz veliku pomoć suorganizatora, dvaju riječkih klubova, AK Rijeka i AK INA Millennium i ove godine pripremaju dvodnevno natjecanje ukupne dužine 356,99 km u sklopu čega je već poznatih 8 brzinskih ispita ukupne dužine 110,54 km. Glavni pokrovitelj manifestacije je Grad Opatija kojem se kao pokrovitelj pridružio Grad Buzet te tvrtka Tecno Auto kao glavni sponzor.

Nakon dva desetljeća izbivanja ovogodišnje izdanje Rallyja Opatija ponovno je uvršteno u kalendar Mitropa Rally Cup-a. Ovogodišnji kalendar se sastoji od devet utrka koje će se održati u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Sloveniji i Hrvatskoj. Valja napomenuti da će ovogodišnje izdanje ponovno biti domaćinom redizajniranog Alpe Adria Rally Cup-a te će tako opatijski rally biti u kalendaru zajedno sa četiri rallyja u Italiji. Nakon premijernog nastupa prošle godine i Prvenstvo i Kup BIH ove godine ponovno se vraćaju na Opatijski Rally.

Samo natjecanje počinje u petak 1. Svibnja u jutarnjim satima kada je predviđena verifikacija dokumenata u prostorima AK Rijeka na Preluci te tehnički prijam u Autoservisu Bivio. Od 14:00 do 16:30 sati posade mogu isprobati svoje automobile na shakedownu koji se održava na Ružićima.

I ove godine posade će startati iz samog centra Opatije, ispred tržnice. Biti će to prigoda za gledatelje da na glavnoj opatijskoj prometnici razgledaju limene ljubimce u vremenu od 17:15 pa sve do 18:30 sati kada će uslijediti start. Posade će prvog dana rallyja odvoziti dva vrlo atraktivna brzinska ispita na Permanima, od kojih će se jedan voziti po noći. Drugi dan rally seli na brze i skliske ceste obronaka Ćićarije gdje posade moraju svladati dva puta po tri brzinska ispita između kojih će jednom svratiti u servisno parkiralište koje je i ove godine smješteno na Preluci.

Prve posade očekuju se na Opatijskoj tržnici nešto prije 18 sati, dok sama ciljna ceremonija započinje oko 18:30 sati. Proglašenje pobjednika i podjela nagrada održati će se u Grand hotelu „4 opatijska cvijeta“ s početkom u 21:15 sati, najavio je Dražen Puž ispred organizatora iz AK Opatija.

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments