Foto: 4. Rally Kumrovec, 207 komada

Objavljeno u: 13/04/2015 - 19:16 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
U današnje vrijeme, svi su fotografi, a dobar dio nas i snimatelji pokretnih slika. Osim što ih ponekad koristimo i za telefoniranje, moderni pametni telefoni nude sasvim solidne performanse i za nešto zahtjevnije foto i video zadatke. I zato su danas svi fotografi, jer dovoljno je isukati telefon iz džepa (haha, kao da je ikada bio u džepu, uvijek u ruci, stalno u ruci) i postajete foto reporter i ugledni snimatelj. Oko dosad izrečenog nema spora, ali tek će ono što ste/smo snimili zaista biti u mogućnosti potvrditi vaš status fotografa ili video umjetnika. U slučaju fotografije, oprema je alat, a glavni je "aparat" još uvijek, na sreću, osoba iza tražila. Ne kažemo da telefonima nisu načinjene čitave hrpe fascinantnih fotografija, ali naskuplji aparat, najveći objektiv i najnoviji telefon još uvijek ne znače da će rezultati biti vrijedni pažnje i divljenja.

Da bi rezultati bili takvi, potrebno je znati koristiti opremu, svjetlosne uvjete, krajolik, razumjeti predmet snimanja i unijeti svoje razmišljanje i osjećaje u snimateljski i fotografski rad. Na sreću je još uvijek moguće prepoznati prave fotografske radove od onih nastalih po načelu "sjedni na okidač, jedna od 100 slika istog automobila u istom zavoju će valjda biti dovoljno dobra". Nekim ljudima potreban je podeblji sloj šminke ili fotošopskih plugina da bi iz sebe ili svog rada izvukli nešto vrijedno spomena. Na sreću svih zaljubljenika u rally, Andrea Rastowsky i Siniša Pšeničnik ne trebaju ništa osim bilo kakvog komada fotografske opreme, ceste posute zavojima i rally automobila na njoj.

Rezultate njihovog rada možete provjeriti u galeriji ispod ovog teksta. Ukupno 207 fotografija dokumentira 4. izdanje Rallyja Kumrovec.

Andrea i Siniša, hvala na ustupljenim materijalima.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...