Foto: 4. Rally Kumrovec, 207 komada

Objavljeno u: 13/04/2015 - 19:16 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
U današnje vrijeme, svi su fotografi, a dobar dio nas i snimatelji pokretnih slika. Osim što ih ponekad koristimo i za telefoniranje, moderni pametni telefoni nude sasvim solidne performanse i za nešto zahtjevnije foto i video zadatke. I zato su danas svi fotografi, jer dovoljno je isukati telefon iz džepa (haha, kao da je ikada bio u džepu, uvijek u ruci, stalno u ruci) i postajete foto reporter i ugledni snimatelj. Oko dosad izrečenog nema spora, ali tek će ono što ste/smo snimili zaista biti u mogućnosti potvrditi vaš status fotografa ili video umjetnika. U slučaju fotografije, oprema je alat, a glavni je "aparat" još uvijek, na sreću, osoba iza tražila. Ne kažemo da telefonima nisu načinjene čitave hrpe fascinantnih fotografija, ali naskuplji aparat, najveći objektiv i najnoviji telefon još uvijek ne znače da će rezultati biti vrijedni pažnje i divljenja.

Da bi rezultati bili takvi, potrebno je znati koristiti opremu, svjetlosne uvjete, krajolik, razumjeti predmet snimanja i unijeti svoje razmišljanje i osjećaje u snimateljski i fotografski rad. Na sreću je još uvijek moguće prepoznati prave fotografske radove od onih nastalih po načelu "sjedni na okidač, jedna od 100 slika istog automobila u istom zavoju će valjda biti dovoljno dobra". Nekim ljudima potreban je podeblji sloj šminke ili fotošopskih plugina da bi iz sebe ili svog rada izvukli nešto vrijedno spomena. Na sreću svih zaljubljenika u rally, Andrea Rastowsky i Siniša Pšeničnik ne trebaju ništa osim bilo kakvog komada fotografske opreme, ceste posute zavojima i rally automobila na njoj.

Rezultate njihovog rada možete provjeriti u galeriji ispod ovog teksta. Ukupno 207 fotografija dokumentira 4. izdanje Rallyja Kumrovec.

Andrea i Siniša, hvala na ustupljenim materijalima.

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.