Prodan: "Ostvarili smo 'opatijski plan'"

Objavljeno u: 04/05/2015 - 20:33 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
O svom nastupu na Rallyju Opatija, natjecanju koje se osim za Prvenstvo Hrvatske bodovalo i za Mitropa Rally kup, Viliam Prodan rekao nam je sljedeće:

"Opatiju smo odradili baš onako kako smo htjeli i za što smo se pripremili; plasman u top pet u generalci i top tri u generalci Mitropa kupa, čak i plasman više, drugo mjesto u ukupnom poretku Mitropa kupa, rezultat koji nas vodi na drugo mjesto u ukupnom poretku nakon tri održana natjecanja.

U petak su na rasporedu bila dva brzinska ispita "Breza", kiša, klizavo, mnoštvo publike uz stazu i sve samo ne lagano, ali oba brzinca savršeno odrađena, oba na trećem mjestu generalke, ali na kraju dana ipak na četvrtom mjestu i u vodstvu Mitropa kupa.

Subota, nešto se razvedrilo, kiša je stala, prvi lauf mokar, ali tempo jako dobar što nas je dovelo na treće mjesto u ukupnom poretku natjecanja te i dalje vodstvo u Mitropi! Za drugi lauf promjena guma, staze su se osušile, tempo i dalje savršen bez ikakve pogreške što nas je na kraju dovelo do petog mjesta u ukupnom poretku te na drugo mjesto u Mitropa kupu s obzirom da su nas po suhim uvjetima prestigle dvije posade u znatno jačim automobilima, kasniji pobjednik Mađar Kristian Hideg te Slovenac Aleks Humar koji nas je prestigao na pretposljednjem brzincu u dosta jačem Renault Cliu R3t te tako odnio pobjedu u Mitropa kupu.

Na kraju mozemo reći da smo jako zadovoljni svojim nastupom, vrlo dobro pripremljeni za sve uvjete koji su bili pred nama te nam sada slijedi pauza od gotovo mjesec dana u kojoj ćemo se nastojat što bolje pripremiti za nadolazeći Saturnus rally koji će se održati u slovenskom Velenju krajem svibnja."

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments