Prodan: "Ostvarili smo 'opatijski plan'"

Objavljeno u: 04/05/2015 - 20:33 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
O svom nastupu na Rallyju Opatija, natjecanju koje se osim za Prvenstvo Hrvatske bodovalo i za Mitropa Rally kup, Viliam Prodan rekao nam je sljedeće:

"Opatiju smo odradili baš onako kako smo htjeli i za što smo se pripremili; plasman u top pet u generalci i top tri u generalci Mitropa kupa, čak i plasman više, drugo mjesto u ukupnom poretku Mitropa kupa, rezultat koji nas vodi na drugo mjesto u ukupnom poretku nakon tri održana natjecanja.

U petak su na rasporedu bila dva brzinska ispita "Breza", kiša, klizavo, mnoštvo publike uz stazu i sve samo ne lagano, ali oba brzinca savršeno odrađena, oba na trećem mjestu generalke, ali na kraju dana ipak na četvrtom mjestu i u vodstvu Mitropa kupa.

Subota, nešto se razvedrilo, kiša je stala, prvi lauf mokar, ali tempo jako dobar što nas je dovelo na treće mjesto u ukupnom poretku natjecanja te i dalje vodstvo u Mitropi! Za drugi lauf promjena guma, staze su se osušile, tempo i dalje savršen bez ikakve pogreške što nas je na kraju dovelo do petog mjesta u ukupnom poretku te na drugo mjesto u Mitropa kupu s obzirom da su nas po suhim uvjetima prestigle dvije posade u znatno jačim automobilima, kasniji pobjednik Mađar Kristian Hideg te Slovenac Aleks Humar koji nas je prestigao na pretposljednjem brzincu u dosta jačem Renault Cliu R3t te tako odnio pobjedu u Mitropa kupu.

Na kraju mozemo reći da smo jako zadovoljni svojim nastupom, vrlo dobro pripremljeni za sve uvjete koji su bili pred nama te nam sada slijedi pauza od gotovo mjesec dana u kojoj ćemo se nastojat što bolje pripremiti za nadolazeći Saturnus rally koji će se održati u slovenskom Velenju krajem svibnja."

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments