Izvješće Viliama Prodana sa Rallyja Velenje

Objavljeno u: 01/06/2015 - 23:55 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Nakon što smo odradili tri postaje Mitropa rally kupa, dva Austrijska rally-a (Rebenland i Lavanttal) te domaću Opatiju, na redu je bio kultni Slovenski Saturnus rally koji je ove sezone spojen sa relijem u Velenju te je upravo u tom Slovenskom rudarskom gradu održano 16 brzinskih ispita u sklopu „Fuchs Saturnus Velenje“ rally-a, te smo na kraju završili na vrlo dobrom po nas sedmom mjestu ukupnog poretka natjecanja, četvrtom mjestu u ukupnom poretku Mitropa rally kupa te pobjedili u konkurenciji R2 automobila.

Još prije dva mjeseca kada je izašlo da će Saturnus biti spojen sa Velenjem u terminu od 28.-30. 05. bilo nam je jasno da će na desnoj strani Našeg 208 sjediti netko drugi a ne Zdravko koji je morao izostati iz opravdanih razloga, a odluka o novom suvozaču pala je vrlo brzo u dogovoru s Bojanom Krotom kojemu nije ovo strano zanimanje te smo znali da će se vrlo brzo uklopiti u novo privremeno „radno mjesto“.

Nakon cjelodnevnog popisivanja u četvrtak, u Petak je na rasporedu bio superspecijal „Jezero“ na kojem smo krenuli vrlo živo te već je tu bilo jasno da se Bojan uklopio te da neće ni u subotu biti nikakvog problema na „ozbiljnim“ brzincima. U subotu je na rasporedu bilo petnaest brzinskih ispita na pet različitih staza te smo odmah od jutra uzeli jak tempo s konstantnim vožnjama i bez ikakvih većih grešaka osim jednog izvrtanja na početku šestog brzinca gdje smo izgubii petnaestak sekundi, te smo na kraju završili onako kako smo i priželjkivali na početku, na sedmom mjestu ukupnog poretka te na četvrtom mjestu ukupnom poretka Mitropa kupa što nas i dalje drži na drugom mjestu u ukupnom poretku kupa nakon prva četiri natjecanja.

Moram naglasiti da je Saturnus bio vrlo zahtjevan i težak rally, uz većinu asfaltne podloge, bilo je i nešto makadama te se tu ispreplitala i kiša, ali vrlo dobre pripreme dale su rezultata te vrlo zadovoljni čekamo drugi dio sezone na drugom mjestu ukupnog poretka Mitropa rally kupa.
Ovim putem zahvalio bi se svojoj ekipi OPV Racing cars na besprijekornom radu i vrhunski pripremljenom automobilu, Bojanu Kroti koji je savršeno odradio svoj dio posla te uskočio kad je zatrebalo, te svim ljudima koji su nas bodrili ili na bilo koji način bili uz nas.
Prvi dio sezone je gotov, sada slijedi pauza od 45 dana gdje ćemo se nastojat dobro pripremit za Talijansku turneju koja počinje Casentino relijem u regiji Toscana.

Do sljedećih rally zbivanja, sportski pozdrav!

Viliam Prodan

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments