Šebalj napada Bostancija i Turka

Objavljeno u: 01/10/2015 - 21:51 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Brzinski ispiti 42. Croatia rallya koji će se u petak i subotu održati u Poreču i okolici ponudit će obračun prvog i trećeg u poretku FIA Europskog rally trofeja Murata Bostancija iz Turske i Roka Turka iz Slovenije. Obojica nastupaju u automobilima klase R5, a njihov ritam pokušat će pratiti ponajbolji hrvatski vozač Juraj Šebalj u Mitsubishi Lanceru Evo IX. Na konferenciji za novinare Šebalj je najavio:

"Idem na sve ili ništa, idem vidjeti mogu li pobijediti dvojac u R5 autima. Ovo je najteži Croatia rally dosad. Jako je puno uskih, brzih dijelova s izuzetno puno skokova, prijevoja i različitih slojeva asfalta, i na mnogo je mjesta moguće probušiti gumu."

Murat Bostanci ima stopostotan učinak u Europskom rally trofeju ove sezone – četiri starta i četiri pobjede, no na Croatia rallyu lovit će četvrto mjesto poretka:

"Žao mi je što me nećete vidjeti u najboljem izdanju, jer je naš prvi pratitelj u ERT natjecanju Rashid Al Ketbi otkazao nastup. Stoga nam četvrto mjesto donosi naslov. Zato želimo samo stići do cilja, no nadamo se da će publika usprkos tomu uživati u našim vožnjama."

Croatia rally ima koeficijent 4 za FIA ERT prvenstvo i Rok Turk će na njemu moći izboriti drugo mjesto poretka. Drugi put ove sezone nastupit će u Peugeotu 208 R5:

"Dobro su nam poznati istarski brzinci i ono što nose. Bostanciju će ovdje u Hrvatskoj biti kao i meni prije nekoliko mjeseci u Irskoj, no uz iskustvo koje ima mislim da mu to neće predstavljati problem. Za nas, ali i sve ostale posade rally će biti jako zanimljiv."

Dobrodošlicu na 42. Croatia rally zaželjela je i dogradonačelnica Poreča Nadia Štifanić Dobrilović:

"Sretni smo što se manifestacija ponavlja u našem gradu. To je prilika za promociju naše sredine kao turističke destinacije, da se promoviraju naši ugostitelji i cjelokupna turistička ponuda".

U petak, su na rasporedu četiri brzinska ispita, koji će se voziti zapadno od Poreča kasno poslijepodne i navečer. Subotnji program donosi još 8 brzinaca, u blizini Buzeta. U večernjim satima oba natjecateljska dana organiziran je i zabavni program u kojem će nastupiti Let 3 i Magic Seventy band.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments