Šebalj napada Bostancija i Turka

Objavljeno u: 01/10/2015 - 21:51 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Brzinski ispiti 42. Croatia rallya koji će se u petak i subotu održati u Poreču i okolici ponudit će obračun prvog i trećeg u poretku FIA Europskog rally trofeja Murata Bostancija iz Turske i Roka Turka iz Slovenije. Obojica nastupaju u automobilima klase R5, a njihov ritam pokušat će pratiti ponajbolji hrvatski vozač Juraj Šebalj u Mitsubishi Lanceru Evo IX. Na konferenciji za novinare Šebalj je najavio:

"Idem na sve ili ništa, idem vidjeti mogu li pobijediti dvojac u R5 autima. Ovo je najteži Croatia rally dosad. Jako je puno uskih, brzih dijelova s izuzetno puno skokova, prijevoja i različitih slojeva asfalta, i na mnogo je mjesta moguće probušiti gumu."

Murat Bostanci ima stopostotan učinak u Europskom rally trofeju ove sezone – četiri starta i četiri pobjede, no na Croatia rallyu lovit će četvrto mjesto poretka:

"Žao mi je što me nećete vidjeti u najboljem izdanju, jer je naš prvi pratitelj u ERT natjecanju Rashid Al Ketbi otkazao nastup. Stoga nam četvrto mjesto donosi naslov. Zato želimo samo stići do cilja, no nadamo se da će publika usprkos tomu uživati u našim vožnjama."

Croatia rally ima koeficijent 4 za FIA ERT prvenstvo i Rok Turk će na njemu moći izboriti drugo mjesto poretka. Drugi put ove sezone nastupit će u Peugeotu 208 R5:

"Dobro su nam poznati istarski brzinci i ono što nose. Bostanciju će ovdje u Hrvatskoj biti kao i meni prije nekoliko mjeseci u Irskoj, no uz iskustvo koje ima mislim da mu to neće predstavljati problem. Za nas, ali i sve ostale posade rally će biti jako zanimljiv."

Dobrodošlicu na 42. Croatia rally zaželjela je i dogradonačelnica Poreča Nadia Štifanić Dobrilović:

"Sretni smo što se manifestacija ponavlja u našem gradu. To je prilika za promociju naše sredine kao turističke destinacije, da se promoviraju naši ugostitelji i cjelokupna turistička ponuda".

U petak, su na rasporedu četiri brzinska ispita, koji će se voziti zapadno od Poreča kasno poslijepodne i navečer. Subotnji program donosi još 8 brzinaca, u blizini Buzeta. U večernjim satima oba natjecateljska dana organiziran je i zabavni program u kojem će nastupiti Let 3 i Magic Seventy band.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments