Bostanci u vodstvu, Šebalj sprema napad

Objavljeno u: 02/10/2015 - 22:16 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Turska posada Murat Bostanci i Onur Vatansever u Fordu Fiesti R5 ostvarila je najbrža vremena na tri od četiri brzinska ispita prvog dana 42. Croatia Rallya koji se održava u Istri. Vodeći u poretku FIA Europskog rally trofeja Bostanci ostavio je iza sebe ponajboljeg hrvatskog vozača Juraja Šebalja, koji sa Tonijem Klincom nastupa u Mitsubishi Lanceru EVO IX.

"Drugi put vozim R5 automobil i zbilja uživam u njemu. Krenuli smo oprezno, ali pogotovo ćemo morati voziti oprezno u subotu ukoliko padne kiša. Uživali smo u petak, a subotu moramo preživjeti. Mom suvozaču bilo je izuzetno teško na dijelovima brzinskog ispita koji prolaze kroz naselja, tamo jednostavno nije uspijevao uloviti tempo." – izjavio je Bostanci.

Šebalj je usprkos nešto slabijem automobilu uspio ostvariti najbolje vrijeme na noćnom brzincu Antonci i barem malo smanjiti zaostatak prije odlučujućih 8 brzinski ispita. Treće mjesto nakon prvog dana drži Mađar Krisztian Hideg sa suvozačem Istvanom Kerekom, također u Lanceru EVO IX, s 3,3 sekunde zaostatka za Šebaljem.

"Bostanci neće riskirati po mokroj cesti, ja hoću. Želim ga uloviti i zadržati Hidega iza. Stopio sam se s autom, super se osjećam. Rally je dug i na puno je mjesta moguće probušiti gumu. Ukoliko sam na limitu auto je rasterećen na strani s kojom idemo van asfalta i tako čuvam gume. Znači, moram biti na limitu." – najavio je zanimljive subotnje borbe Šebalj.

Utrka je donijela i razočaranja za nekoliko favorita. Trećeplasirana posada FIA Europskog rally trofeja Rok Turk i Martina Lazar iz Slovenije nije ni startala zbog kvara automobila. Njihov Peugeot 208 T16 poslan je u Udine, gdje mehaničare očekuje dugačka noć, da bi u subotu Turk vozio u konkurenciji Prvenstva Slovenije u kojem je trenutačno vodeći. Zbog manjeg izlijetanja dalje nisu mogli ni Viliam Prodan i Zdravko Draženović, što odgovara Šebalju, koji će ukoliko stigne do cilja izboriti šesti uzastopni naslov prvaka Hrvatske.

Subota donosi završnih osam brzinskih ispita dugačkih gotovo 132 kilometra. Vozit će se u okolici Motovuna i Buzeta, a cilj utrke je u 20 sati i 30 minuta na Tru Slobode u Poreču.

REZULTATI:

1. Bostanci/Vatansever (Ford Fiesta R5) 34:56,9
2. Šebalj / Klinc (Mitsubishi Lancer Evo IX) 35:32,5
3. Hideg / Kerek (Mitsubishi Lancer Evo IX) 35:35,8
4. Gassner jun. / Mayrhofer (Mitsubishi Lancer Evo X) 36:07,3
5. Puskadi / Godor (Škoda Fabia S2000) 37:07,2

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments