Prodanova Croatia za gušt…

Objavljeno u: 05/10/2015 - 19:27 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Kako i sam naslov kaže tako je i bilo, Croatiu su odlučili voziti za sebe, za publiku i za što bolju jurnjavu skliskim istarskim cestama koje sakrivaju puno zamki i prepreka. U srijedu i četvrtak na rasporedu je bilo popisivanje brzinskih ispita, u Petak shakedown te prva četiri brzinska ispita, dva prolaza brzincima „Stranići“ i „Antonci“. Na shakedownu sve prošlo po planu, dobro zagrijali i sebe i svoj Peugeot 208 R2 te spremno čekali na start natjecanja. Brzinski ispiti brzi, malo prebrzi za specifikacije malenog Peugeota, ali odlučili su pojuriti na full od samoga starta pa što bude. „Straniće“ odradili odlično, koliko ide, a tim tempom nastavili i na „Antoncima“, sve do jednog desnog „3“ koji malo zatvara i koji je usput i malo sklizak, malo ali dovoljno da Viliam i Zdravko izgube kontrolu nad autom na jednom kočenju (čitaj;prebrzo doletjeli) te udarili u rubnik te pritom oštetili kotač te si onemogući nastavak natjecanja.

Ekipa je ipak osposobila auto te je ovaj dvojac odlučio da nastupi u subotnjem dijelu rallyja iako im se ne boduje baš za ništa, ali to je i manje bitno jer krenuli su u jurnjavu bez bodovnog imperativa a tako su i završili, odlične subotnje vožnje, vremena na brzincima pokazala da su spremni za velike rezultate.

Iako na kraju bez plasmana Viliam i Zdravko sa smiješkom na licu napuštaju Croatia rally te idu dalje europskim brzincima, a na redu im je posljednja stanica Mitropa rally kupa, ADAC 3-stadte rally u njemačkoj pokrajini Bavarskoj za 3 tjedna gdje će se odlučiti na kojoj će stepenici pobjedničkog postolja završiti ovu vrlo uspješnu sezonu za njih. Držimo im fige da što više podignu hrvatsku trobojnicu.

Sportski pozdrav od Viliama i Zdravka!

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments