Rashid Al-Ketbi iz Dubaija testira istarske ceste na 43. Croatia rallyu

Objavljeno u: 08/09/2016 - 19:06 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Točno su tri tjedna ostala do ceremonijalnog starta 43. Croatia rallya, najdugovječnijeg i najtežeg automobilističkog natjecanja u Hrvatskoj. Ove godine Croatia rally održat će se od 29. rujna do 1. listopada i bit će pretposljednja postaja Europskog rally trofeja za srednju Europu. Pripreme za provedbu čak 456 kilometara dugačkog rallya ušle su u završnu fazu. Odaziv posada je odličan, a rok za prijave je srijeda, 14. rujna.

Croatia rally održat će četvrtu godinu u nizu na istarskom poluotoku. Sjedište rallya bit će u Poreču, u čijem će se centru nalaziti i servisni prostor te startna i ciljna rampa. Ukupno 12 brzinskih ispita, dugačkih 185 km, vozit će se na 6 različitih staza s asfaltnom podlogom. U odnosu na prošlogodišnje natjecanje promijenjena je većina brzinaca, no i dalje je riječ o dobro poznatim dionicama, uskih istarskih cesta.

Prošlogodišnji pobjednici Murat Bostanci i Onur Vatansever nažalost nisu u mogućnosti braniti naslov, no borba za pobjedničko postolje bit će žestoka. Trenutačno su prijavljene posade iz devet zemalja, a predvode ih Rashid Al-Ketbi i Karina Hepperle s Fordom Fiestom R5. Posada iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Njemačke trenutačno je vodeća u FIA ERT prvenstvu balkanske regije, a ovo će joj biti prvi nastup u FIA ERT natjecanju srednje europske regije.

Važne bodove pokušat će izboriti posade koje se nadaju plasmanu na završno natjecanje FIA ERT-a koje će se održati u Austriji u drugoj polovici studenog. Croatia rally zbog svoje zahtjevnosti nosi koeficijent 3, pa će posade na njemu moći osvojiti trostruke bodove. Pozicije u vrhu poretka trenutačno drže posade s hrvatski licencama Juraj Šebalj i Maja Sabol te Krisztian Hideg i Istvan Kerek. Završnicu prvenstva izborit će samo tri prvoplasirane posade.

Ključni datumi:
14. rujna – završetak prijema prijava
23. rujna – objava liste prijavljenih
29. rujna – ceremonijalni start
30. rujna – shakedown i start prve etape
01. listopada – start druge etape i cilj rallya

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments