Delta Sportaši Hideg - Kerek pobjednici Europskog rally trofeja

Objavljeno u: 20/11/2016 - 20:32 Napisao/la Objavljeno u Rally Komentari Komentiraj!
Mađari Krisztian Hideg i Istvan Kerek koji nastupaju pod hrvatskom zastavom pobjednici su Europskog rally trofeja za 2016. godinu u kategoriji ERT 2 za takozvane serijske automobile (grupa N). Na finalu sezone, Rallyu Waldviertel u Austriji članovi zagrebačkog AK Delta Sport u svojem Mitsubishi Lanceru EVO IX prošli su 12 brzinskih ispita dugačkih 163,44 kilometara za 1:41:15,1. Drugo mjesto s 4:14,4 minute zaostatka osvojili su Nijemci Björn Satorius i Tina Anemüller u Subaru Imprezi WRX STi. Hideg i Kerek tako su ovogodišnjem naslovu ukupnih pobjednika Mitropa kupa dodali i titulu u ERT2 kategoriji.

Do same završnice Rallya Waldviertel hrvatska je posada vodila i veliku borbu za pobjedu u ukupnom poretku Europskog rally trofeja. No, na posljednja tri brzinska ispita ipak je odlučila taktizirati i čekati pogrešku vodećih Rashida Al-Ketbija i Giovannija Bernacchinija u Fordu Fiesti R5. Mješovita posada iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Italije uspjela je u jakom tempu stići do cilja i slavila s minutom i 22 sekunde prednosti.

Europski rally trofej od ove je sezone počeo s novim sustavom natjecanja koji omogućava natjecateljima nastupe na regionalnim natjecanjima kroz koja tri prvoplasirane posade mogu izboriti finalne sezone na kojem se odlučuje o ukupnom pobjedniku. Hideg i Kerek ERT sezonu su počeli u Sloveniji na Rallyu Velenje, uslijedili su nastupi na zagrebačkom Ina Delta rallyu, Rallyu Weiz u Austriji i Croatia Rallyu u Istri. Na tim su utrkama prikupili dovoljno bodova za plasman na završnicu sezone u kojoj su izborili drugo mjesto ukupnog poretka Europskog rally trofeja i pobjedu u klasi ERT 2.

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments