Kimi preskup za McLaren, rješenje Red Bull?

Nakon što je napokon službeno potvrđena javna tajna o prelasku Fernanda Alonsa iz Renaulta u Ferrari sljedeća enigma je Kimi Raikkonen, kojeg su mnogi povezivali s bivšim poslodavcem McLarenom. Međutim, čini se da su Kimijevi financijski apetiti preveliki za McLaren, jer Finac posredstvom svog menadžmenta navodno traži 25 milijuna funti za sljedeću godinu. Raikkonen je za prijevremeni raskid ugovora s Ferrarijem, a koji je očito iniciran od strane momčadi, već dobio ili će dobiti značajnu financijsku odštetu.

Osim s McLarenom Kimija se povezivalo i s Toyotom te Renaultom, a najnovije glasine tvrde da bi Raikkonen naposlijetku mogao završiti u Red Bullu i to kao zamjena za Marka Webbera. Naime, unatoč potvrđenom ugovoru koji Australac ima s Red Bullom za sljedeću sezonu čini se kako odnos Webbera i Red Bullovih šefova otežava Markov menadžer i odnedavna persona non grata u Formuli 1 - Flavio Briatore. Webber navodno ne namjerava odustati od Briatoreovih menadžerskih usluga, što ga pak dovodi u nepovoljan položaj u Red Bullu. Upravo u toj "rupi" u odnosima neki analitičari i "dobro informirani izvori" vide Kimijevu mogućnost "upada" u ekipu Dietricha Mateschitza.

Kimijev menadžer Steve Robertson u nekoliko je navrata izjavio da su pregovori u tijeku i s momčadima za koje svi misle da imaju sigurne vozačke postave. Ono u čemu se većina ljubitelja Formule 1 ipak slaže je da bi se Kimi sa svojom ljubavi prema partijima i tulumima vrlo dobro uklopio u Red Bullovu otkačenu filozofiju.
Autosport.hr