Nico Hulkenberg potpisao za Porsche

Nico Hulkenberg potpisao za Porsche

Njemačkog vozača Nicu Hulkenberga prati zavidna reputacija - smatraju ga jednim od najboljih i najsvestranijih vozača na "gridu" Formule 1, iako mu te vrline do sada još uvijek nisu omogućile angažman u nekoj od ekipa iz vrha poretka. Popularnom Hulku zamjera se skromnost i samozatajnost, što su osobine nespojive sa svijetom Formule 1, u kojemu vladaju ambicije, samopouzdanje i izuzetan osjećaj za samopromociju i "guranje" u prve redove. Navijači 27-godišnjeg Nijemca i dalje prate i to u sve većem broju, a da njegove vozačke vještine ipak nešto znače potvrdio je i najnoviji angažman i to izvan Formule 1.

Porsche je, naime, upravo objavio da će u trećem hibridnom bolidu 919 Hybrid na maratonskim kružnim utkrama izdržljivosti sljedeće godine, kao jedan od trojice vozača, nastupati upravo Nico Hulkenberg. Angažman u Porscheu uključuje dva izuzetna automobilistička događaja - utrke "24 sata Le Mansa" i "6 sati Spa-Francorchamps".

Od 2009. u Le Mansu nije bilo aktivnih vozača Formule 1, a na gridu te i utrke u Spa Hulk će se pridružiti donedavnom "formulašu", Marku Webberu, inače također članu Porscheovog tima.
Autosport.hr