Alonsovi planovi: F1 u McLarenu, WEC u Porscheu?

Alonsovi planovi: F1 u McLarenu, WEC u Porscheu?

Fernando Alonso i McLaren još uvijek nisu potvrdili da će sljedeće godine obnoviti suradnju u svjetskom prvenstvu Formule 1, ali su šanse da se to ne dogodi (gotovo) ravne nuli. McLaren s objavom vjerojatno odugovlači zbog natezanja oko identiteta drugog vozača i potrebe da se izabere između mladog Kevina Magnussena i bivšeg prvaka Jensona Buttona.

I dok F1 javnost čeka službenu potvrdu ovog transfera, na stranice svjetskih medija isplivala je druga vijest, koju su mnogi najavljivali kao mogući scenarij za Alonsa. Doduše, većina tih alternativnih scenarija Alonsa je vidjela u potpunom angažmanu izvan Formule 1, ali nove vijesti tvrde da bi Španjolac mogao "sjediti na dvije stolice".

Talijanski list Autosprint tvrdi kako je Alonso u pregovorima s njemačkim Porscheom i to oko nastupa na utrkama izdržljivosti (WEC). Ta je serija već privukla nekolicinu F1 vozača, a i broj proizvođača i tvorničkih ekipa uskoro će se povećati za još jedan dolaskom Nissana.

Po tvrdnjama talijanskog lista, koji se poziva na izvore u Porscheu, Alonso bi WEC nastupe kombinirao s utrkama Formule 1. Izgledno je da bi nastupio na 24 sata Le Mansa i to protiv bivših i sadašnjih F1 kolega. Bivši Red Bullov vozač Mark Webber nastupa za Porsche, baš kao i vozač Force Indije, Nico Hulkenberg, čiji je angažman u WEC sličan onome koji, navodno, priželjkuje Alonso.

Zasad je teško razlučiti jesu li ove tvrdnje zaista bazirane na konkretnim informacijama ili su tek plod nečije mašte, ali je znakovito da list navodi kako je glavna prepreka ideji Alonsa u WEC utrkama svojevrsni "sukob interesa", jer je Porsche izravni tržišni konkurent McLarenu.
Autosport.hr