Foto: Toro Rosso predstavio novi bolid, STR10

Foto: Toro Rosso predstavio novi bolid, STR10

Jedna od momčadi koja uoči početka priprema za novu sezonu izaziva najviše zanimanja svakako je Red Bullova "juniorska" ekipa Toro Rosso. S potpuno izmijenjenom vozačkom postavom i temeljito dorađenim bolidom Toro Rosso se nada znatno boljim rezultatim u novoj sezoni. Već prije početka nove sezone uz ekipu, koja je nastala na ostacima bivšeg Minardija, se vežu brojne kontroverze, a najveća se tiče mladog nizozemskog vozača Maxa Verstappena.

Mladome Nizozemcu momčadski kolega bit će sin bivšeg dvostrukog prvaka svijeta u rallyju, Carlos Sainz Jr., prvak u seriji Formula Renault 3.5. Dvojac Verstappen - Sainz po mnogima ne raspolaže iskustvom potrebnim za ulazak u Formulu 1, ali u Toro Rossu uporno odbijaju takve kritike i tvrde da Sainz i Verstappen u potpunosti zaslužuju svoje mjesto na gridu.

"Činjenica je da sam u donekle slabijem položaju u odnosu na Maxa - on je odradio nekoliko slobodnih treninga prošle sezone i već ima svoju ekipu inženjera. Meni u korist ide činjenica da imam više natjecateljskog iskustva od njega", izjavio je Carlos Sainz mlađi.
Autosport.hr