Verstappen: "Pokazat ću da sam spreman"

Verstappen: "Pokazat ću da sam spreman"

Mladi nizozemski vozač Max Verstappen uskoro će krenuti u svoju prvu sezonu u Formuli 1 i to kao najmlađi vozač u povijesti ovog prvenstva. Oko njegovog dolaska u Formulu 1 razvila se prava drama, rezultat koje je promjena donedavnih pravila o kriterijima koje vozač mora zadovoljiti kako bi ušao u F1 društvo. Ta pravila nisu "zahvatila" Verstappena, ali to nije umanjilo kontroverzan karakter njegovog angažmana. Mnogi Toro Rossu zamjeraju dovođenje vozača koji je premlad i nedovoljno iskusan, ali Verstappen je odlučan u namjeri da utiša svoje kritičare.

"Osobe od 15 ili 16 godina premlade su za Formulu 1, oko toga nema dvojbe, ali vozačima koji raspolažu talentom ne bi trebalo onemogućiti ulaz u F1. Da su pravila poput ovih bila na snazi, vozačima poput Kimija Raikkonena put prema Formuli 1 bio bi blokiran. Neki su vozači jednostavno spremniji od drugih, a ja sam jedan od spremnijih; Formuli 1 podređene su sve moje aktivnosti, tom cilju težim još od djetinjstva. To je jedini cilj koji poznajem"

"U projekt nisam ušao bez rizika, jer prije potpisa ugovora nisam imao prilike isprobati F1 bolid. U momčadi su me uvjerili kako ću imati prilike steći iskustvo na pripremama i treninzima", rekao je Verstappen.
Autosport.hr