Webber otkrio veze s Ferrarijem

Webber otkrio veze s Ferrarijem

Mark Webber otkrio je detalje o kontaktima koji su ga, prije nekoliko godina, zamalo doveli u Scuderiju i to umjesto njihove sadašnje druge violine, Kimija Raikkonena. Webber tvrdi da su pregovori s Ferrarijem došli čak do točke sastavljanja ugovora, ali je zapelo u pogledu trajanja predloženog programa. Australac je također otkrio da je njegova tadašnja momčad, Red Bull, saznala za razgovore s Ferrarijem, pa su kao odgovor započeli kontakte s drugim vozačima, među kojima je bio i Lewis Hamilton.

"Tijekom vikenda utrke u Monaku u 2012. godini sastao sam se sa šefom Ferrarija, Stefanom Domenicalijem na jahti Flavija Briatorea u monegaškoj luci. Flavio, Stefano i Fernando Alonso željeli su da dođem u Ferrari, sastavljeni su ugovori, ali su predviđali samo jednu sezonu s opcijom produljenja, umjesto dvije sezone, što je bio moj cilj. Iako me Fernando kasnije, uoči utrke u Silverstonu, uvjeravao da moram pričekati i da će možda moji uvjeti biti ispunjeni, nešto mi je govorilo da Ferrari nije pravo rješenje za mene", kazao je Webber.

"Istovremeno, u Red Bullu su započeli razgovore s drugim vozačima, kao odgovor na moje kontakte s Ferrarijem. Sjećam se da su pregovarali s Lewisom Hamiltonom, ali je naposlijetku ugovor za 2013. ipak ponuđen meni i to odjednom, tijekom istog tog vikenda, iako prije toga nismo previše razgovarali o tome", dodao je Australac, kojega je u Formuli 1 pokušao zadržati Bernie Ecclestone u 2013., tvrdeći kako i dalje postoje šanse da se materijalizira ugovor s Ferrarijem.
Autosport.hr