Razlaz Renaulta i Red Bulla, potraga za novim motorom

Razlaz Renaulta i Red Bulla, potraga za novim motorom

Jedini izgledni dobavljač motora za momčad Red Bull sada je Ferrari, nakon što je Dietrich Mateschitz potvrdio kako će do razlaza s Renaultom doći po isteku aktualne sezone. U tijeku su pregovori s talijanskom kompanijom, koji će, ako uspiju, osigurati motore za austrijsku momčad za sljedećih nekoliko godina.

Mateschitz kaže kako je svjestan da Ferrari također nije u stanju konkurirati Mercedesu, ali tvrdi da su talijanski motori i dalje znatno konkurentniji od onih s Renaultovim potpisom. I dok se u pozadini vode pregovori između Renaulta i Bernija Ecclestona, o uvjetima mogućeg povratka francuske marke s vlastitom ekipom, još jednom su na površinu isplivale glasine o mogućem ulasku Volkswagena i Audija u Formulu 1 i to upravo preko Red Bulla. Službeni izvori tvrde kako su šanse za to vrlo male, ali Formula 1 ima običaj povremeno izvući VW kartu i ispitati zanimanje u redovima njemačke marke.

"Ferrarijeva tvornička momčad trenutno se nije u stanju boriti za pobjede na svakoj utrci, pa je teško očekivati da će nama, kao ekipi koja bi koristila njihove motore, biti nešto lakše u borbi s Mercedesom. Međutim, Ferrarijevi motori mogu nas dovesti do prvih startnih redova, a s tih pozicija se možemo boriti za mjesta na podiju", rekao je Mateschitz.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Autosport.hr