Grosjean potpisao za Haas

Grosjean potpisao za Haas

Aktualni vozač momčadi Lotus i njihov dugogodišnji član, Romain Grosjean, od sljedeće sezone više neće braniti boje posrnulog tima, iako je gotovo sigurno da će Lotus u bližoj budućnosti prijeći u ruke Renaulta i postati njihova tvornička ekipa. Grosjean će karijeru nastaviti u potpuno novoj momčadi, koja će u Formulu 1 stići sljedeće sezone. Riječ je o američkom Haas F1 Teamu, čije je sjedište u američkoj saveznoj državi Sjevernoj Karolini.

U izjavi povodom imenovanja u vozačku postavu novog tima, Grosjean je rekao kako bi "bilo lako ostati u Lotusu, u kojemu se osjeća dobro i poznaje sve članove", ali je njegova želja "pobjeđivati i boriti se za najviše pozicije". Tvrdi kako će upravo u Haasu dobiti priliku da radi na razvoju ekipe s ciljem proboja u sam vrh.

Očekuje se da će Grosjeanov momčadski kolega biti Ferrarijev testni vozač Esteban Gutierrez. Prvi čovjek tima, Gene Haas, priznao je kako je pod pritiskom da, kao vođa američke momčadi angažira američkog vozača, ali tvrdi kako "vozač-početnik u momčadi koja je i sama početnik nije dobra zamisao."
Autosport.hr