Vatanen optužuje Mosleya

Vatanen optužuje Mosleya

Bitka za kontrolu 'zlatne koke' Međunarodne automobilističke organizacije svakim je danom sve žešća, a optužbe pljušte sa svih strana. Do izbora novog predsjednika FIA-e ostalo je svega tjedan dana tijekom kojih će, barem se to tako čini, izdogađati sve i svašta. Ari Vatanen uznemiren je činjenicom što je aktualni gazda FIA-e Max Mosley otvoreno stao na stranu Jeana Todta i čini sve da pobijedi na izborima.U pismu do kojeg se je dokopao Daily Telegraph, Finac je optužio Mosleya da krši francuske zakone koji nalažu da neprofitne organizacije, što navodno FIA jest, ostanu neutralne tijekom procesa demokratskih izbora. "Kršenje načela neutralnosti tijekom izborne kampanje s ciljem utjecaja na rezultate izbora kažnjivo je po francuskim zakonima. Ujedno, zadržavam pravo da poduzmem sve pravne akcije po pitanju objeda na moj račun", stoji u pismu.

Nedugo prije objave pisma, Todt je rekao svim FIA-inim glasačima da njegov konkurent vodi prljavu kampanju prepunu lažnih optužbi i osobnih napada, a Vatanen je očekivano demantirao takve stavove. "Puno ljudi me je kontaktiralo i pitalo što to znači kad me drugi optužuju da vodim prljavu kampanju. Moj odgovor je vrlo jednostavan - ako govorim o promjenama, demokraciji i transparentnosti, čini se da je to krivo i da se to shvaća kao osobna uvreda za ljude koji su bili involvirani u FIA-u prije ovih izbora. Može se to gledati kao stara škola izborne taktike, no i dalje me takvo mišljenje fascinira."

Izbor za novog predsjednika Međunarodne automobilističke federacije održat će se slijedeći petak, a dotad  će retorika s obje strane postat još žešća.
Autosport.hr