Video: Najsporija disciplina u automobilizmu?

Video: Najsporija disciplina u automobilizmu?

Prave, "rasne" off-road utrke, točnije natjecanja, ne mogu proći bez različitih ispita, koji će testirati izdržljivost automobila, posada i njihovih timova. Blato do zuba, kaciga na glavi i mnogo vikanja, uobičajeni su dekor takvih ispita.

Organizatorima off-road nadmetanja ne nedostaje mašte, pa se natjecatelji često moraju "vaditi" iz gotovo nemogućih situacija, vitlom, lopatom...

Video koji donosimo, međutim, mašti organizatora daje sasvim novo značenje. Ova "utrka" odvija se u Ekvadoru, u tamošnjem Parque Extremo iliti parku za ekstremne izazove. Ako mislite da je riječ o svojevrsnom tropskom raju za off-roadere - u pravu ste!

Prepreka koju pokušavaju svladati vozači i njihove ekipe zaista je zanimljiva. Još su zanimljivije metode kojima se momčadi služe - nama osobno najstrašnija je "pet ljudi ispod automobila koji visi samo na sajli vitla", iako niti ostale nisu previše u dosluhu sa zdravim razumom.

Prije nego nas netko optuži za cmizdrenje i manjak odvažnosti, završit ćemo komentiranje i uputiti vas da kliknete na video. Polako!

Video sadržaj

You have no rights to post comments

Autosport.hr