Grobenski u vrhu svjetskog poretka

Grobenski u vrhu svjetskog poretka

Nakon Belgije i Italije, stigla je na red za našeg kartingaša Luku Grobenskog i utrka u Francuskoj koja je bila dramatična i neizvjesna do samog kraja. Budući da je i zadnja, odlučujuća za samo prvenstvo, najbolji vozači, poslani od strane svojih nacionalnih saveza, bili su usredotočeni i željni dokazivanja.

Kroz cijeli vikend, Luka je pokazivao konstantnu brzinu te se ostvarenim vremenima već na slobodnim treninzima kretao među prvih pet vozača. Osebujan, i sve samo ne ležeran vikend je sjajno krenuo za njega, a anegdote koje su obilježile isti, počele su se odvijati već na kvalifikacijskoj utrci u subotu, na kojoj je Luka startao sa trećeg mjesta.

U drugom zavoju poveo je utrku i vodio nekoliko krugova dok se tik uz njega silovito spuštao i Pedro Piquet, sin trostrukog svjetskog prvaka Formule 1.  Vrlo agresivno, Piquet je pokušao prestići Luku i izvrtio se ispred njega, što ga je potisnulo na začelje, a Luku koštalo nekoliko mjesta, iako je na kraju uspio zauzeti peto mjesto. Nakon same utrke, službeni suci FIA-e pozvali su Luku, odlučni za izvršenje sankcija i oduzimanja bodova, budući da je N. Piquet osobno napisao prigovor.

Nakon što je zatražio video materijal, Luka je potpuno oslobođen te je stigao i na drugu kvalifikacijsku utrku koju je završio treći. O samom događaju Luka je bio u potpunosti pozitivan: ''Apsolutno ga razumijem, zadnja je utrka, bori se za prvenstvo, a doputovao je čak iz Brazila. Emocije je teško ostaviti po strani i svi ovdje smo toga svjesni. Rukovali smo se i nastavili raditi.''

U nedjelju, obje utrke su prošle u žaru borbe te nakon mnogih udaraca, Luka se izborio za četvrtu, te petu poziciju u drugoj finalnoj utrci, što ga je plasiralo na peto mjesto sveukupnog svjetskog poretka CIK FIA Academy Trophy natjecanja.

You have no rights to post comments

Autosport.hr