Teški sudar Marka Webbera u Porscheu

Teški sudar Marka Webbera u Porscheu

Nastup na utrci svjetskog endurance prvenstva (WEC) u Brazilu bivši vozač Formule 1, Mark Webber, dugo će pamtiti. Nakon kontakta sa sporijim Ferrarijem, 26 minuta prije kraja 6-satne utrke, Webber je završio u zaštitnom zidu pored staze. Epilog sudara je uništen automobil i propuštena prilika za dvostruki plasman na podij za Porsche, ali je od toga mnogo važnije da je Webber iz nesreće, po zadnjim informacijama, izašao bez težih ozljeda. Nakon incidenta prebačen je u bolnicu gdje je zadržan ne pretragama, ali je razgovarao s liječnicima i pri svijesti je.

U zadnjoj utrci sezone Porsche je, unatoč Webberovom odustajanju, uspio upisati prvu pobjedu otkako se njemačka marka vratila utrkama izdržljivosti. Automobil s brojem 14, za čijim su se upravljačem smjenjivali Romain Dumas, Marc Lieb i Neel Jani, prvi je prošao ciljem utrke, koja zbog incidenta u završnom dijelu nije imala novi restart - vozači su ukupno prevalili 249 krugova.

Drugo mjesto u LMP1 klasi pripalo je Toyoti i vozačima Sebastienu Buemiju i Anthonyju Davidsonu dok je treći bio Audi s Lucom di Grassijem, Loicom Duvalom i Tomom Kristensenom. Potonjem je ovo ujedno bio i posljednji nastup u karijeri.

Video sadržaj

Autosport.hr