Video: Scuderia Cameron Glickenhaus SCG 003 na Grobniku

Video: Scuderia Cameron Glickenhaus SCG 003 na Grobniku

Ako vam ime privatne ekipe Scuderia Cameron Glickenhaus ne znači previše, možda će vam podsjećanje na Ferrari P4/5 Competizione pomoći u upoznavanju s ovim timom stručnjaka za prerade i razvoja natjecateljskih automobila. Njihov najnoviji proizvod nosi naziv SCG 003, debitirat će na salonu automobila u Ženevi, a potom će sudjelovati u utrci 24 sata Nürburgringa.

Riječ je zaista o posebnom komadu automobilske tehnike, a još zanimljivija je ideja njegovih tvoraca, koji žele stvoriti automobil koji će biti jednako uvjerljiv na cesti i na stazi. Štoviše, krajnji cilj modela SCG 003 je omogućiti dolazak automobilom na stazu, konverziju u trkaći automobil na samoj stazi za utrku, a nakon utrke automobil bi ponovo bio "prebačen" u cestovni "mod" i poslužio bi kao prijevozno sredstvo za povratak kući.

Postoji nekoliko varijanti informacija o pogonskim strojevima, ali se sve slažu oko obujma od 3 i pol litre u V6 konfiguraciji s dva turbopunjača. Po nekim izvorima motori će biti Hondini, a drugi tvrde da će SCG razvijati vlastite motore.

Đani Varljen je na svom Facebook profilu objavio sljedeći video, koji otkriva da je SCG 003 u sklopu testiranja i priprema za Ženevu i Nürburgring posjetio i naš Grobnik. Za neupućene, Grobnik je trkaća staza u Hrvatskoj (nadamo se da nije zaboravljena!).

Video sadržaj

You have no rights to post comments

Autosport.hr