Video: Honda Civic Type R - 7:50.63 na 'Ringu

Video: Honda Civic Type R - 7:50.63 na 'Ringu

Još jedan cestovni automobil ušuljao se u naše sportske rubrike, ponovo s punim pravom. Honda Civic Type R u svom najnovijem izdanju debitirala je danas na salonu automobila u Ženevi. Pritom su, osim hrpe podataka o novom igraču u hot hatch niši, objavili i detalje vezane uz učinak novog Type R na stazi svih staza, njemačkom Nürburgring Nordschleifu.

Na stazi dugoj 20,8 kilometara novi Honda Civic Type R oborio je rekord u klasi sportskih prednjepogonaša. Civic je štoperice zaustavio na 7 minuta, 50 sekundi i 63 stotinke.

U Hondi kažu da je rekordni krug kompletiran u svibnju prošle godine s posljednjom razvojnom inačicom automobila. Nijedna komponenta na automobilu koji je sudjelovao u obaranju rekorda nije mijenjana u odnosu na ono što će kupci u Europi moći kupiti već ovog ljeta.

Doduše, promjene ipak nisu u potpunosti zaobišle novi Type R - iz automobila su izvađeni klima uređaj, suvozačko sjedalo i audio oprema, ali u Hondi tvrde da je manjak kilograma kompenziran ugradnjom zaštitnog kaveza. Za kavez kažu kako je ugrađen isključivo radi sigurnosti, a ne povećanja čvrstoće automobila.

Na koncu su u Hondi obećali da će kasnije ove godine na istu stazu poslati pravu, produkcijsku inačicu novog Civica Type R kako bi oborili rekorde koji vrijede u kategoriji serijskih automobila s prednjim pogonom.

Ako gledate pažljivo, između 7:57 i 7:59 primijetit ćete kratki "glitch" u videu. Pozivamo sve koji vjeruju u zavjere da nam se jave. :)

Video sadržaj

Autosport.hr