Porsche 919 Hybrid - učinkovitiji u novoj generaciji

Porsche 919 Hybrid - učinkovitiji u novoj generaciji

Porsche je danas predstavio detalje svog programa u novoj sezoni svjetskog prvenstva u utrkama izdržljivosti (WEC). Prošle je godine Porsche u debitantskoj sezoni zamalo ugrabio naslove prvaka, što je jedan od glavnih poticaja da u 2015. pokušaju nadmašiti izravne konkurente, predvođene prvacima, Toyotom. Doduše, u službenom priopćenju povodom predstavljanja Porsche tvrdi kako će u ovoj sezoni "nastaviti graditi momčad na temeljima rezultata iz prošle sezone, kako bi se kvalitetno pripremili za napad na naslov u 2016. godini".

Tri Porschea 919 Hybrid će nastupati u različitim bojama, ali samo u utrci 24 sata Le Mansa, dok će u ostalim utrkama WEC serije svi automobili biti u prepoznatljive bijele boje. Za ovogodišnju drugu generaciju trkača 919 Hybrid u Porscheu kažu da je "85% do 90% potpuno nov automobil".

Dvolitreni V4 turbobenzinski motor lakši je i izdržljiviji, a Porsche će ove godine nastupati u podrazredu 8MJ - u Le Mansu će koristiti formulu o 4,76 litre goriva po krugu. Benzinski motor pokretat će stražnje kotače, dok će za pogon prednjih biti korišten električni motor-generator s više od 400 KS.

U crvenom automobilu sa startnim brojem 17 nastupat će Timo Bernhard, Brendon Hartley i Mark Webber. Crni automobil imat će startni broj 18 i vozit će ga Marc Lieb, Romain Dumas i Neel Jani. Naposlijetku, u bijelom automobilu s brojem 19 za Porsche će nastupati Earl Bamber, Nico Hulkenberg i Nick Tandy.
Autosport.hr