Posljednji oproštaj od Otokara Kramskog

Posljednji oproštaj od Otokara Kramskog

Poznati češki automobilist i jedan od ponajboljih brdaša Europe, Otokar Kramsky, izgubio je život u teškoj nesreći na prvom treningu poznate brdske utrke u austrijskom Rechbergu. Do nesreće je došlo zbog, navodno, problema na bolidu Reynard K-15, a zbog čega je Kramsky izgubio kontrolu i sletio sa staze brzinom većom od 200 km/h - bolid je završio u šumi pored staze. Unatoč brzoj reakciji spasilačkih i medicinskih službi, za poznatog automobilista nije bilo spasa.

Kramsky je hrvatskim ljubiteljima automobilizma poznat kao isprva veliki rival, a potom suradnik našeg poznatog brdaša, Nike Pulića. Bio je čest gost naše najpoznatije brdske utrke, one u Buzetu, i to ne kao gledatelj već aktivni i uvijek atraktivni vozač.

U znak poštovanja prema poginulome vozaču treninzi u Rechbergu nisu održani, ali je zato održana utrka, u čast vozaču koji je svojim pristupom automobilizmu zadužio europsku auto sportsku scenu.

U nastavku prenosimo oproštajnu poruku, koju su Otokaru Kramskome uputili članovi organizacijskog tima brdske utrke "Buzetski dani". Počivao u miru.
Autosport.hr