Kodrić 19. i 13. na Spa Francorchamps
  • Napisao/la  PR
  • Objavljeno u Ostalo

Kodrić 19. i 13. na Spa Francorchamps

Martin Kodrić je proteklog vikenda nastupio na drugom ovogodišnjem natjecanju Eurocup Formule Renault 2.0 na belgijskoj stazi Spa Francorchamps.

U prvu utrku je krenuo sa samog začelja zbog kazne koju je zaradio u trećoj utrci ovogodišnjeg prvog natjecanja u Aragonu, kada je u vrlo teškim uvjetima na stazi, koji su bili upitne regularnosti zbog količine vode na stazi, naletio na bolide ispred sebe. Zanimljivo je i da je u prve dvije utrke u Aragonu Martin također osvojio 13. i 19. mjesto!

U konkurenciji od 34 vozača na stazi Spa Francorchamps Martin se sa začelja probio do visokog 19. mjesta. Već u prvom krugu uspio se probiti za 7 pozicija, a zatim tijekom utrke još 8. Pobjedu u prvoj utrci odnosi Japanac Sasahara ispred Britanca Hughesa i Francuza Huberta.

Drugu utrku je Kodrić startao sa 15. pozicije i na kraju se probio do 13. mjesta. Tijekom utrke je bilo uspona i padova, no koliko je konkurencija jaka govore i rezultati iz kvalifikacija u kojima je prvu startnu poziciju za drugu utrku ostvario upravo Japanac Sasahara, a Martin je sa 7 desetinki sekunde zaostatka startao s 15. mjesta. Unutar sekunde sa vodećim u kvalifikacijama se uguralo čak 20 vozača. Na specifičnoj stazi Spa Francorchamps Kodrić je zapeo u prometu oko sredine poretka i naprijed više nije mogao. U drugoj utrci pobjedu odnosi Britanac Hughes ispred pobjednika prve utrke, Japanca Sasahare i Rusa Isaakyana. Nakon održana dva natjecanja Eurocupa u vodstvu je Švicarac Deletraz ispred Francuza Huberta i Britanca Hughesa.

Evo i Martinovog mišljenja nakon održanih utrka u Belgiji:
„Teško je biti maksimalno motiviran za kvalifikacije i utrku kad znaš unaprijed da startaš zadnji. Unatoč tome, mislim da sam već na startu odradio dobar posao, jer sam u drugi krug ušao kao 27. Uz nekolicinu pretjecanja uspio sam se probiti do 19. mjesta koje je s obzirom na okolnosti dobar rezultat. U drugim kvalifikacijama zbog greške nisam uspio spojiti najbrže sektore što me koštalo dobre startne pozicije. Ostao sam pod pritiskom druge grupe, vozači ispred mene su se branili, oni iza mene napadali. Nadam se boljem plasmanu na slijedećoj utrci. Objektivno, mislim da mogu bolje i da će okolnost biti na mojoj strani.“

Slijedeća utrka Eurocup Formule Renault 2.0 je na Hungaroringu u Mađarskoj 13. i 14. lipnja.
Autosport.hr