Novi bodovi za Kodrića
  • Napisao/la  PR
  • Objavljeno u Ostalo

Novi bodovi za Kodrića

Nakon ljetne pauze Martin Kodrić je odvozio tri utrke u Eurocupu Formula Renault 2.0 u Silverstoneu i osvojio nove bodove.

Koliko je konkurencija u ovoj seriji jaka najbolje govore rezultati kvalifikacija. Martin je u svojoj grupi u kvalifikacijama za 1. utrku ostvario 5. vrijeme sa minijaturnom 1 desetinkom sekunde zaostatka za najboljim vremenom kruga. Budući da su kvalifikacije održane u dvije grupe, jedna desetinka sekunde značila je 10. startnu poziciju, a gotovo 20 vozača ostvarilo vrijeme unutar jedne sekunde sa najbržim. Slična situacija bila je i u kvalifikacijama za 2. i 3. utrku, a Martin je izborio 12. i 11. startnu poziciju.

Najbolja vremena u kvalifikacijama za 1. i 2. utrku ostvario je Britanac Aitken, dok je najbolju startnu poziciju za 3. utrku ostvario Francuz Hubert.

U prvoj, vrlo kaotičnoj utrci, Martin se odlično snašao i na kraju došao do novih bodova osvojivši 7. mjesto. Utrku su obilježila mnoga izlijetanja sa staze i sudari, među kojima i strašan let i višestruko prevrtanje Austrijanca Habsburga, koji je, srećom, prošao bez ozljeda. U sudaru su sudjelovala dvojica Martinovih timskih kolega. Martin je sudar uspio izbjeći i nastaviti utrku, na kraju koje je bio i najbolje plasirani vozač Fortec Motorsports momčadi. Pobjedu u 1. utrci odnosi Aitken ispred dva sunarodnjaka Scotta i Hughesa. U 2. utrci Kodrić se ponovo probio naprijed, no nedovoljno za ulazak među osvajače bodova. Utrku je završio na 11. mjestu, pobijedio je Švicarac Jorg ispred Britanaca Aitkena i Hugesa. U trećoj utrci Kodrić se nije uspio probiti prema naprijed. Startao je sa 11. pozicije, a utrku završio na jednoj stepenici niže, na 12. mjestu. Pobijedio je Francuz Hubert, koji je i startao s vodeće pozicije. Druga dva mjesta na postolju ove utrke popunili su Švicarac Jorg i Japanac Sasahara.

Vodeći u ukupnom poretku nakon 4 održana natjecanja Formule Renault 2.0 Eurocup je Švicarac Deletraz ispred sunarodnjaka Jorga i Britanca Hughesa. Martin Kodrić se trenutno nalazi na 15. mjestu ukupnog poretka.
Slijedeće natjecanje ove prestižne serije je već slijedeći tjedan u Njemačkoj, na stazi Nurburgring.
Autosport.hr