Martin Kodrić 2. na Nurburgringu
  • Napisao/la  PR
  • Objavljeno u Ostalo

Martin Kodrić 2. na Nurburgringu

Naš mladi vozač ostvario je do sada najbolji rezultatu u seriji Formula Renault 2.0 Eurocup popevši se na 2. poziciju podija. Peto ovogodišnje natjecanje Forumle Renault 2.0 Eurocup održano je ovog vikenda na stazi Nurburgring. Konkurencija je bila najjača do sada u ovoj sezoni. Nastupilo je čak 35 vozača iz 18 zemalja. Jedini hrvatski vozač, Martin Kodrić, ostvario je vrlo dobro vrijeme već u kvalifikacijama za 1. utrku. Ostvarenim osmim vremenom u svojoj grupi osvojio je 15. startnu poziciju, a utrku završio među osvajačima bodova, deveti. Pobijedio je Britanac Aitken ispred Japanca Sasahare i Rusa Isaakyana.

U kvalifikacijama za 2. utrku ostvario je najbolje vrijeme u svojoj grupi! Najbolje vrijeme druge grupe bilo je bolje od Martinovog, stoga je utrku startao s druge pozicije. Zbog mokre staze utrka je započela iza sigurnosnog automobila. Martin je svoju drugu poziciju držao cijelu utrku, samo ju je nakratko izgubio i odmah vratio natrag.

Fantastičan rezultat za mladog hrvatskog vozača! Bodove je ove sezone osvajao više puta, a sada se konačno popeo i na postolje.

Pobijedio je Martinov momčadski kolega Britanac Barnicoat, dok je treće mjesto osvojio Francuz Hubert.

Sljedeće natjecanje je u Francuskoj, Le Mans za dva tjedna te posljednje u sezoni sredinom listopada u Jerezu u Španjolskoj.
Autosport.hr