Kodrić nadomak pobjede u Jerezu
  • Napisao/la  PR
  • Objavljeno u Ostalo

Kodrić nadomak pobjede u Jerezu

Nakon osvojene prve startne pozicije u kvalifikacijama, Martin je vodio i cijelu utrku te ciljem prošao prvi!

Martin Kodrić je proteklog vikenda nastupio na posljednjem ovogodišnjem natjecanju Formule Renault 2.0 ALPS u Jerezu. Po dogovoru sa svojom momčadi Fortec Motorsports odlučio je nastupiti na ovoj utrci, budući da se posljednje utrke Eurocupa također održavaju na istoj stazi slijedeći tjedan. U kvalifikacijama za prvu utrku osvojio je 8. startnu poziciju sa 8 desetinki zaostatka za najbržim Hubertom. Utrku je završio na 7. mjestu, a prva tri mjesta su osvojili Hubert, Aitken i Barnicoat, sva trojica također vozači u seriji Eurocup.

U kvalifikacijama za drugu utrku Martin je odvozio fenomenalno i osvojio prvu startnu poziciju, prvi puta u Formuli Renaul 2.0. Drugoplasiranog je ostavio za sobom čak pola sekunde, dok je njegov momčadski kolega Barnicoat, kao trećeplasirani zaostao čak 7 desetinki. U formacijskom krugu Martin je pregrijao "kuplung", uslijed čega se njegov bolid mrvicu pomakao prije samog starta. Utrku je zatim startao odlično, vodio od početka do kraja, a zatim po završetku utrke dobio vremensku kaznu od 10 sekundi. I tako je ciljem prošao prvi, a utrku završio na 4. mjestu.

U drugoj utrci Pobijedio je Barnicoat ispred Huberta i Aitkena. Potonja dvojica su ujedno drugi i prvi u ukupnom poretku sezone 2015 Formule Renault 2.0 ALPS.

Iako je Martin bio nadomak svoje prve pobjede, nije uspio ostvariti taj pothvat u ovom natjecanju. No ono važnije, finale Eurocupa je ionako sljedeći tjedan, na istoj stazi. Pa neka tamo bude sve kako treba!
Autosport.hr