Kodrić 8. i dvaput 9. u Jerezu
  • Napisao/la  PR
  • Objavljeno u Ostalo

Kodrić 8. i dvaput 9. u Jerezu

Pehovi u kvalifikacijama, ali fantastične Martinove vožnje u sve tri utrke glavno su obilježje posljednjeg ovogodišnjeg natjecanja Formule Renault 2.0 Eurocup u Jerezu.

Nakon fantastičnog rezultata tjedan dana ranije u seriji Formule Renault 2.0 ALPS, sve je govorilo da će Martin na ovom natjecanju biti među glavnim favoritima za sam vrh. No nažalost, ispalo je sasvim drugačije. Veliku ulogu odigrale su vremenske (ne)prilike i krivo tempirane odluke oko ulaženja u boks i promjene guma u kvalifikacijama. U onima za prvu utrku se našao na gumama za suho kada je počela padati kiša, u sljedećim je uspio zbog prometa na stazi zatvoriti samo jedan čisti krug. U kvalifikacijama za treću utrku jednostavno nije išlo.

No, unatoč izuzetno lošim startnim pozicijama, u samim utrkama je vozio fantastično i napravio zaista najviše što je mogao. Prvu utrku je startao sa 18. mjesta i u konkurenciji od 27 vozača se probio punih 10 mjesta prema naprijed. Pobijedio je Britanac Aitken ispred Švicarca Jorga i Talijana D'Agosta. Drugu utrku je startao još dalje od semafora, sa 22. mjesta. Pobijedio je ponovo Aitken, Talijan se probio stepenicu više, a Martinov momčadski kolega Britanac Barnicoat je završio na trećem mjestu. Koliko je Martinov nastup bio dobar govori činjenica da se probio čak 13 pozicija prema naprijed i završio na 9. mjestu! U trećoj utrci je startao 20. i završio ponovo među osvajačima bodova, na 9. mjestu. Barnicoat je pobijedio ispred Francuza Huberta i Talijana D'Agosta, koji je sve tri utrke uspio završiti na podiju.

Pobjednik ovogodišnjeg izdanja Formule Renault 2.0 Eurocup je Britanac Aitken, 2. mjesto ukupnog poretka je osvojio Švicarac Deletraz, a 3. njegov sunarodnjak Jorg. Naš jedini predstavnik je sezonu okončao na 11. mjestu, dok je njegova momčad, Fortec Motorsports u ekipnom poretku zauzela 3. mjesto.
Autosport.hr