Rally Legend 2018. - Velika proslava za 50. obljetnicu Martini Racinga
  • Napisao/la 
  • Objavljeno u Ostalo

Rally Legend 2018. - Velika proslava za 50. obljetnicu Martini Racinga

VELIKA PROSLAVA ZA 50. OBLJETNICU MARTINI RACINGA

DANAŠNJE WRC ZVIJEZDE NA RALLYLEGEND 2018

NOVITETI ZA WRC I MYTH KATEGORIJE


Republika San Marino. Uz nadolazeće izdanje 2018, Rallylegend doseže svoj šesnaesti rođendan s događajem koji ostaje jedinstven u svijetu. Listopad je Rallylegend mjesec, intenzivan četverodnevni događaj održat će se od 11. do 14. listopada, u Rally Republici, Republici San Marino. Rallylegend je danas svjetski poznati brand, a svako spominjanje događaja u San Marinu znači zamišljati slike najljepših rally automobila u povijesti, zajedno sa zvijezdama trenutačnog prvenstva i mnogobrojnom publikom koja na jednom mjestu vidi jučerašnje velike šampione i njihove današnje nasljednike. A onda i bezbrojne prilike da čuju priče i anegdote iz usta zvijezda i legendi. Priče o rallyima prošlih godina, ali i iz aktualnog "cirkusa", zahvaljujući prisutnosti nekih od trenutačnih tvorničkih vozača i njihovih WRC automobila.

MARTINI RACING SLAVI 50 GODINA USPJEHA NA RALLYLEGENDU

Povezivanje crvenih, plavih i nebesko plavih boja Martini Racinga s poviješću rallya gotovo je automatizam. Ne samo zato što je robna marka u pratnji tvorničkog Lancia tima bila prisutna tijekom pobjedničkih sezona na Svjetskom rally prvenstvu nekoliko godina unazad, počevši od "037", preko Delta S4, sve do neponovljivih pothvata Delte Integrale, nego je povezan i s uspomenama na izvedbe koje su postigli Colin McRae i Ford Focus WRC, kao i mnoge druge nezaboravne pobjede. Ove godine, Martini Racing slavi pedeset godina sudjelovanja u motorsportu, a Rallylegend namjerava obilježiti godišnjicu. Velika zabava, odnosno "druženje" za automobile i vozače povezane s robnom markom, počevši od Miki Biasiona, i to trideset godina nakon što je 1988. osvojio svoju prvu svjetsku titulu u rallyu. Proslava je to koja će se proširiti i na ostala prvenstva u kojima je Martini Racing napisao mnoge važne stranice. Od Formule 1, u kojem još uvijek sudjeluje s Williamsovim timom, do fascinantnih prvenstava sedamdesetih i osamdesetih godina, s nekim velikim imenima iz tih svjetova koji će sudjelovati na Rallylegendu.


VOZAČI "MODERNOG" SVJETSKOG RALLYA NASTUPAJU NA RALLYLEGEND 2018

Zahvaljujući Rallylegendu, mogli smo u prethodnim izdanjima na jednom mjestu vidjeti mnoge velike vozače. Jari Matti Latvala, Thierry Neuville, Hayden Paddon, Chris Meeke, su samo neki od njih. Rallylegend 2018 će vidjeti povratak nekih velikih WRC imena, koji će oduševiti entuzijaste i navijače u San Marinu. Potvrde su na putu i, bez obzira da li se utrkivali ili prisustvovali u "Legend Zvijezdama", današnji prvaci opet će igrati glavnu ulogu, zajedno s legendama prošlih godina.

GLAVNI RALLYLEGEND RALLY I NOVI KRITERIJI ULAZA ZA AUTOMOBILE

Rally, srce Rallylegenda, zadržava svoju trodnevnu strukturu. S noćnim brzincem, glavnim dijelom svih izdanja rallya od samog početka, otvara se u petak i ovogodišnje izdanje, nakon čega slijede dnevni brzinci u subotu, a zatim veliko finale, u nedjelju, koja se usredotočuje na spektakularni brzinac "The Legend". Uz samu utrku tu je još i mnogo toga ...

Što se tiče automobila, najveća novost uključuje WRC automobile od njihovih početaka do 2010. godine, ali podijeljenih u dvije klase: WRC-ovi do 2003., a zatim i onih od 2004. do 2010. godine.

Kategorija Myth također širi uvjete ulaska, prihvaćajući vozila do 1998. godine.


ČETIRI DANA U VRLO BLISKOM KONTAKTU S BIVŠIM I SADAŠNJIM PRVACIMA

"Rallylegend je neophodan - objašnjava Vito Piarulli, iz Organizacijskog odbora. - Spuštamo barijere i uklanjamo ograde i prekomjerne kontrole, karakteristične za današnja natjecanja u motorsportu. Stvaranje empatije, kontakt, važni su za sve, vozače i njihove fanove. Neće biti lako postaviti Rallylegend da bude kao prošlogodišnji, ali ne nedostaje nam ideja, mašte i strasti za izdanje 2018. i nadamo se da ćemo ponuditi nešto što će ostati u ljudskim srcima ... Kao i uvijek, sve će to biti dio Rally Village, koje će tijekom četiri dana Rallylegenda biti dom svim fanovima i njihovim herojima ".

Više informacija možete naći na...

http://www.rallylegend.com/en/
Autosport.hr