Rally Legend 2017. - Thierry Neuville u San Marinu.
  • Napisao/la 
  • Objavljeno u Ostalo

Rally Legend 2017. - Thierry Neuville u San Marinu.

Thierry Neuville bit će na Rallylegendu u San Marinu. Belgijski vozač Hyundai Motorsport tima, vrhunski vozač Svjetskog prvenstva s Hyundaijem i20 WRC, želio je uživati na Rally Legendu kao gledatelj zajedno s prijateljima. I dok su planirali putovanje i tražili mjesta gdje bi gledali, javila se želja provozati se brzinskim ispitima u San Marinu. Dobio je odobrenje od tima Hyundai Motorsport, a talijanski Rally tim HMI pripremio je i20 WRC. Zajedno sa Sebastienom Ogierom, koji će biti prisutan za Colin McRae Tribute i Kris Meekeom, koji će sudjelovati u natjecanju, činit će fantastični trio, tri vrhunska vozača Svjetskog prvenstva u Rallyju 2017. godine.

Lista prijava za Rally Legend 2017 je sada konačna. Čak 140 posada nastupit će u San Marinu, 22 zemlje imat će svoje predstavnike. Najnovije vijesti su Kris Meek, vozač tima tvornice Citroen, pobjednik posljednje utrke WRC, RACC Cataluña Rally, koji će biti za volanom Citroen Xsare WRC sa startnim brojem 1 na vratima.
Andrea Aghini, kao povratnik na Rally Legend, odlučio se provozati u Toyoti Celici St 205 i natjecat će se u klasi "Mith".

Na Rally Legendu posebno će se prisjetiti i Giuseppea Volte.

Beppe Volta bio je posebna osoba talijanskog motorsporta i važan dio povijesti. Šestdesetih godina nastupao je kao vozač, bio je i mehaničar, zatim stručni test vozač i pažljiv i pedantan inženjer i nadareni dizajner. Bio je i veliki prijatelj Rally Legenda od samih početaka i nije propustio niti jedan. Nažalost prošlog travnja, u banalnoj, ali fatalnoj prometnoj nesreći, Beppe Volta izgubio je život. Svijet je ostao bez još jednog entuzijasta i vizionara i izgubili smo mogućnost da opet vidimo njegova dijela. Nezaboravno je bilo kada je u San Marinu na Rally Legendu prvi put javno prikazao prve kilometre Lancie ECV1, prototipa koji je razvijao od 1986. godine i koji je do tada prikazivan samo kao eksponat. Odvezao je te prve kilometre okružen nevjerojatnom publikom. Petak, 20. listopada u 16.30 sati na Rally Legend Areni prisjet će se legendarnog Volte zajedno s Biasionom, "Luckyem" i Tonyem Fassinom.
Autosport.hr