8. Rebenland Rallye 2019. - Prilika za izlet u Austriju
  • Napisao/la 
  • Objavljeno u Ostalo

8. Rebenland Rallye 2019. - Prilika za izlet u Austriju

Austrijsko rally prvenstvo započelo je par dana nakon Nove godine kada je održan Jänner Rallye. Ovaj tjedan, točnije 15.-16.03.2019. slijedi nastavak sezone. Na redu je Rebenland Rallye 2019. u Leutschachu.

U dva dana natjecanja posade iz osam različitih zemalja borit će se za pobjedu na šesnaest brzinskih ispita koji se održavaju na osam različitih staza.

Čudesni krajolik regije "Südsteirische Weinstraße" (Južnoštajerski vinski put) začinit će jurnjavu trkačih automobila kroz vinograde južne Štajerske. Rebenland Rallye predstavlja i onaj početni signal za turističku sezonu kada mnoge vinarije, vinoteke i gostionice otvaraju svoja vrata mnogobrojnim posjetiteljima i s novom energijom kreću u novu sezonu. Moć sinergije turizma i rallya odavno je prepoznata u Austriji. Dobrodošlica se osjeća na svakom koraku. Mali prelijepi gradić u blizini granice sa Slovenijom zajedno s okolnim mjestima doslovno živi za rally tih dana. Uvjerili smo se u to i sami posjećivanjem Rebenland Rallya kroz više godina. Već nakon prvog posjeta taj je rally upisan u naš kalendar kao mjesto kojem se s veseljem vraćamo.

Rebenland Rallye 2019. ugostit će 69 posada iz osam različitih zemalja (Austrije, Mađarske, Njemačke, Italije, Češke, Rumunjske, Slovačke i Švicarske). Rally se boduje za prvenstvo Austrije i Mitropa rally cup, a spoj modernih i povijesnih vozila podiže atraktivnost samog događaja.

Pažnju će svakako plijeniti Julian Wagner koji ove sezone nastupa U Škodi Fabii R5 iz BRR tima Raimunda Baumschlagera. Do sada je Julian ostvarivao odlične rezultate u automobilima klase R2. Prvi nastup sa klasom R5 imao je početkom ove godine na Janner Rallyu gdje je Škodu Fabiu R5 doveo do pobjede. "Rebenland Rallye je odličan rally i jako ga dobro poznam, ali s automobilom klase R2. Sada, uz auto klase R5, ovo je moja premijera na asfaltnoj podlozi. Još uvijek skupljam iskustvo s novim automobilom i to mi je najbitnije." rekao je Julian Wagner.

Hermann Neubauer vrlo motivirano dolazi na Rebenland Rallye i jedan je od kandidata za pobjedničko postolje. Na Janner Rally-u odustao je već na drugom brzinskom ispitu. Ove godine nastupio je i na Kumrovec Rally-u gdje se popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Na Rebenlad Rally-u pobjedio je prije tri godine i svakako će dati sve od sebe kako bi ponovio taj uspijeh.

Na listi prijava je i Gerhard Aigner. Na Janner Rallyu ostvario je ukupno treće mjesto. Uspio je posložiti financijsku konstrukciju i za Rebenland Rally i nastupit će u Škodi Fabii R5. "Stvarno mi se sviđa ovaj rally i uvijek sam tu postizao odlične rezultate. Veselim se nastupu na ovogišnjem izdanju." Gerhard Aigner.

Johannes Keferböck također želi imati vodeću ulogu.Sadašnji vice-prvak iz Gornje Austrije udružio se sa suvozačicom Ilkom Minor i nastupit će u Škodi Fabii R5. Johannes Keferböck: „ Prošle godine sam po prvi put vozio Rebenland Rallye i uspio sam dobiti najvažnije informacije o tome kako se nositi s R5 automobilom na asfaltu. Iz tog razloga, cilj je vrlo jasan, skupiti što više bodova. Prvenstvo je tek počelo". 

Rebenland Rallye 2019. se vozi na asfaltnoj podlozi kroz mnogobrojne zavoje koji su začinjeni finim pijeskom već nakon prvih prolaza. Ukupna dužina rally-a je 315,67 kn, od čega je 169,53 kn brzinskih ispita.

Lista prijava: Rebenland Rallye 2019. - Prijave

Satnica: Rebenland Rallye 2019. - Satnica

Karte i atraktivna mjesta: Rebenland Rallye 2019. - Karte
Autosport.hr