Hermann Neubauer nezaustavljiv na 8. Rallye Rebenlandu 2019.
  • Napisao/la 
  • Objavljeno u Ostalo

Hermann Neubauer nezaustavljiv na 8. Rallye Rebenlandu 2019.

Hermann Neubauer  i suvozač Bernard Ettel pobjednici su 8. Rebenland Rallya 2019. Julian Wagner osvojio je drugo mjesto i uspješno obranio svoje vodstvo u Austrijskom prvenstvu.

Za Hermanna Neubauera sve je išlo prema planu na drugom rallyu za austrijsko prvenstvo. Kao što je i najavio rally je započeo umjereno i postupno je povećavao tempo. Drugi dan, državni prvak iz 2016. godine, suvereno je vodio cijeli rally i na kraju upisao pobjedu s 25,3 sekunde ispred drugoplasiranog Juliana Wagnera.

"Nakon svih poteškoća protekle godine i lošeg početka ove sezone zbog odustajanja na Janner Rallyu malo sam sumnjao u sebe. Ali sam sebi sam rekao da to ne može dugo trajati, u nekom trenutku malo sreće će se vratiti." rekao je Hermann zadovoljno se osmjehujući nakon cilja. Vjerojatno je i nedavna pobjeda na 8. Rallyu Kumrovec odigrala veliku ulogu u povratku njegovog samopouzdanja.

Na putu prema pobjedi Hermannu je žestoki protivnik bio Julian Wagner kojemu je ovo bio prvi nastup u Škodi Fabii R5 na asfaltu. Julian je bio jako brz i približavao se Hermannu na subotnjim brzinskim ispitima, ali morao se zadovoljiti drugim mjestom. Koliko je na njega utjecala nesreća u petak kada je zbog neopreznog pretrčavanja gledatelja izveo piruetu pri brzini od oko 160 km/h vidjet ćemo na sljedećim rallyima. U svakom slučaju okršaji za pobjedu ova dva vozača definitivno će začiniti austrijsko prvenstvo. Julian Wagner zadržao je vodeće mjesto u prvenstvu.

Borba za treće mjesto također je bila jako zanimljiva. Gunther Knobloch i Kristof Klausz bili su na samo 2,7 sekundi razlike prije zadnjeg brzinskog ispita. Knobloch je odlučio riskirati i uspio je osvojiti treće mjesto. "Bio je to najbolji rally moje dosadašnje karijere." rekao je Knobloch.

Vrlo zadovoljan svojim nastupom bio je i Kris Rosenberger čiji je Porsche 997 GT3 imao svoju premijeru na ovom rallyu. "Veoma sam zadovoljan osvajanjem sedmog mjesta. Ulazak u TOP 10 bio je moj cilj. Za nas to nije bio nimalo lagan rally. Puno zavoja prekrivenih finim pijeskom nisu baš bili idealni za široke kotače Porschea. Rezultat toga bilo je nekoliko pirueta, ali bilo je vrlo zabavno i vjerujem da će rezultati biti još bolji." rekao je Kris.

Ukupno 65 posada krenulo je ove godine sa starta. Gledajući protekle dvije godine kada se broj posada kretao oko 90 ta brojka i nije baš nešto. Koji su razlozi manjeg broja posada teško je sa sigurnošću reći. Dosta vozača koje smo gledali proteklih godina nije bilo. S druge strane veseli prelazak nekih vozača u više klase. Da li je to samo za ovaj rally ili je austrijsko prvenstvo u blagom padu pokazat će sljedeći rallyi. Ono što se nikako nije dopalo zaljubljenicima u rally je postavljanje zaštitnih guma u zavojima čime je sam rally izgubio na svojoj atraktivnosti, a neka kultna mjesta izgubila su svoj smisao. Hoće li i ostali organizatori pribjeći tom novitetu za Austriju vidjet ćemo, ali to bi moglo utjecati na posjećenost rallya u budućnosti. No bez obzira na to, prelijepa priroda kada se još udruži i sa sunčanim vremenom rezultira odlično provedenim vikendom.  Oko 20000 gledatelja popratilo je ovogodišnje izdanje Rallyea Rebenland.

Rezultati: 8. Rallye Rebenland 2019.

Sljedeći rally za austrijsko prvenstvo je Lavanttal Rallye 05. - 06. 04. 2019.

Više na... Lavanttal Rallye 2019.
Autosport.hr