43. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2019.
  • Napisao/la 
  • Objavljeno u Ostalo

43. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2019.

Ovaj vikend (05.-06.04.2019.) rally groznica zahvatit će područje Wolfsberga u Austriji. Na redu je treća stanica austrijskog prvenstva u rally-u.

Na drugom rally-u sezone Rebenland Rallye-u na startu u Leutschachu pojavilo se ukupno 65 posada, što je u odnosu na zadnja dva izdanja kada je bilo na startu oko 90 posada prilično smanjena brojka. Nestrpljivo se očekivala lista prijava za sljedeći rally kako bi se vidjelo kako će izgledati ovogodišnje izdanje austrijskog prvenstva.

Lista prijava za 43. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye zaustavila se na brojci 90. Čak 16 posada provozat će svoje R5 automobile okolicom Wolfsberga. Uz vrlo brze i atraktivne vozače koje smo imali priliku vidjeti na Rebenland Rally-u na listi su sada i još neka imena koja smo navikli gledati u Austriji.

Najviše veseli povratak aktualnog prvaka Austrije Nikija Meyr-Melnhoffa u Ford Fiesti R5. Tu su i Julian Wagner (pobjednika Janner Rallye-a) i Hermann Neubauer (pobjednik Rebenland Rallye-a). Ta tri imena garantiraju oštru borbu za sam vrh pobjedničkog postolja.

Na listi prijava su i dva poznata vozača iz Slovenije. Rok Turk nastavlja svoje nastupe u Hyundaiu I20 R5. Grupi R5 pridružio se od ove sezone i Aleš Zrinski sa Peugeotom 208 R5.

Simon Wagner, brat Juliana Wagnera na Lavanttal Rallye-u pridružit će se R5 karavani također u Škodi Fabii R5.

Gosti iz Slovačke (Majerčak) i Mađarske (Krištof Klauzs, Pal Lovasz, Csaba Juhasz i Gergely Fogasy) začinit će ovogodišnje izdanje Lavanttal Rallye-a.

Već tradicionalno očekuje se promjenljivi vremenski uvjeti. Prvi dan u petak predviđa se kiša i nešto niže temperature. Subotu će krasiti oblaci na nebu, ali ipak suho s nešto ugodnijim temperaturama oko 17 stupnjeva. Ovakvi vremenski uvjeti poseban su izazov za posade, a izbor guma mogao bi biti odlučujući faktor.

Uz moderne automobile posjetitelji će moći uživati i u tradicionalnom nastupu povjesničara. U organizaciji Kiwanis Cluba Unterkärnten akciji "Dajemo gas za djecu u potrebi" mnogi vozači odazvali su se pozivu za nastup u fascinantnim povijesnim automobilima.

Lavanttal Rallye je još jedna odlična prilika za posjet Austriji i uživanju u čarima rally-a.

Satnica: Lavanttal Rallye satnica

Karte s atraktivnim mjestima za gledatelje: Lavanttal Rallye karte 

Lista prijava: Lavanttal Rallye lista prijava
Autosport.hr