Sebastien Loeb u rallycross prvenstvu s Peugeotom

Objavljeno u: 29/02/2016 - 13:15 Napisao/la Objavljeno u Ostalo Komentari Komentiraj!
Nakon nastupa u svjetskom rally prvenstvu, na brdskoj utrci Pikes Peak, na Dakar Rallyju te u prvenstvu touring automobila, francuski automobilistički virtuoz Sebastien Loeb okušat će se u još jednoj disciplini, rallycrossu.

Loeb će ove sezone nastupati u svjetskom prvenstvu u rallycrossu, u kojemu je, u dvije dosad održane sezone, slavio još jedan bivši rallyjaš, Petter Solberg. Loeb će, zajedno s Timmyjem Hansenom, biti dio Peugeotove tvorničke ekipe.

Loeb, inače, nije jedini "zvučni" novitet u ovogodišnjoj rallycross ponudi - američki vozač Ken Block također je ovu sezonu namijenio nastupima u svjetskom rallycross prvenstvu.

Automobil kojim će Loeb krenuti u borbu protiv Solberga i ostalih je Peugeot 208 WRX Supercar, posebno pripremljena rallycross jurilica s 550 KS. Francuzu ovo neće biti prvi rallycross nastupi, jer je tijekom karijere nekoliko puta sudjelovao u utrkama ovog tipa; tako je 2012. godine osvojio zlatnu medalju na X-Games rallycrossu u SAD.

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments