Sebastien Loeb u rallycross prvenstvu s Peugeotom

Objavljeno u: 29/02/2016 - 13:15 Napisao/la Objavljeno u Ostalo Komentari Komentiraj!
Nakon nastupa u svjetskom rally prvenstvu, na brdskoj utrci Pikes Peak, na Dakar Rallyju te u prvenstvu touring automobila, francuski automobilistički virtuoz Sebastien Loeb okušat će se u još jednoj disciplini, rallycrossu.

Loeb će ove sezone nastupati u svjetskom prvenstvu u rallycrossu, u kojemu je, u dvije dosad održane sezone, slavio još jedan bivši rallyjaš, Petter Solberg. Loeb će, zajedno s Timmyjem Hansenom, biti dio Peugeotove tvorničke ekipe.

Loeb, inače, nije jedini "zvučni" novitet u ovogodišnjoj rallycross ponudi - američki vozač Ken Block također je ovu sezonu namijenio nastupima u svjetskom rallycross prvenstvu.

Automobil kojim će Loeb krenuti u borbu protiv Solberga i ostalih je Peugeot 208 WRX Supercar, posebno pripremljena rallycross jurilica s 550 KS. Francuzu ovo neće biti prvi rallycross nastupi, jer je tijekom karijere nekoliko puta sudjelovao u utrkama ovog tipa; tako je 2012. godine osvojio zlatnu medalju na X-Games rallycrossu u SAD.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments