Hrvatska himna za Kodrićevu pobjedu na Nürburgringu!

Objavljeno u: 18/09/2016 - 19:03 Napisao/la Objavljeno u Ostalo Komentari Komentiraj!
Devetnaestogodišnji Samoborac Martin Kodrić je na Nürburgringu došao do svoje prve pobjede u Lamborghini Blancpain Super Trofeu!

Na pretposljednjoj ovogodišnjoj utrci, nakon mnogih mjesta na postolju, Martin se konačno popeo i na najvišu stepenicu podija i zasluženo i ponosno odslušao hrvatsku himnu! U konkurenciji od 40 vozača u kvalifikacijama za obje utrke je osvoji 2. startnu poziciju. U prvoj utrci je odmah u prvom zavoju bio prisiljen na vrlo široku putanju uslijed čega je pao na 12. mjesto. Odličnom vožnjom se ipak uspio probiti do 6. mjesta na kraju utrke.

U drugoj utrci odličnim startom uspio se zadržati vrlo blizu vodećem Latvijcu Schlegelmilchu te ga zatim nakon pit stopa i preteći. Martin se tako popeo na najvišu stepenicu podija i postigao rezultat koji nikada u povijesti niti jedan Hrvat nije.

U prvoj utrci je slavio Latvijac Schlegelmilch ispred Spinellija i posade Cozzolino/Brauch. Schlegelmilch je osvojio obje prve startne pozicije, ali ga je u pobjedi u drugoj utrci spriječio naš Martin, tako da je Latvijac završio na 2. mjestu ispred vodećeg u ukupnom poretku, Denisa Linda.

Evo što je Martin rekao nakon pobjede:

Konačno je došla i ta dugo očekivana pobjeda. Danas je sve prošlo kako treba i idem doma sa zasluženim prvim mjestom. Znao sam da mogu i nisam imao u planu ništa osim pobjede. Nakon starta sam bio drugi sve do pit stopa. Onda sam nakon odličnog ulaska i izlaska iz boksa prošao za prvo mjesto, napravio razliku i kontrolirao utrku do kraja. Sada su vrata za ukupnu pobjedu otvorena i u zadnjoj utrci sezone u Španjolskoj se svašta može dogoditi.

Aktualnosti

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

Čičko najbrži u Taru

11.04.2017. - HR Ostalo

Čičko najbrži u Taru

U organizaciji auto kluba "Poreč motorsport" i suorganizaciji auto kluba "Skok racing" a pod pokroviteljstvom Općine i TZ Općine Tar-Vabriga, u nedjelju, 09.04.2017. po prekrasnom vremenu i pred nekoliko tisuća gledatelja, održala se je prva...

You have no rights to post comments