Hrvatska himna za Kodrićevu pobjedu na Nürburgringu!

Objavljeno u: 18/09/2016 - 19:03 Napisao/la Objavljeno u Ostalo Komentari Komentiraj!
Devetnaestogodišnji Samoborac Martin Kodrić je na Nürburgringu došao do svoje prve pobjede u Lamborghini Blancpain Super Trofeu!

Na pretposljednjoj ovogodišnjoj utrci, nakon mnogih mjesta na postolju, Martin se konačno popeo i na najvišu stepenicu podija i zasluženo i ponosno odslušao hrvatsku himnu! U konkurenciji od 40 vozača u kvalifikacijama za obje utrke je osvoji 2. startnu poziciju. U prvoj utrci je odmah u prvom zavoju bio prisiljen na vrlo široku putanju uslijed čega je pao na 12. mjesto. Odličnom vožnjom se ipak uspio probiti do 6. mjesta na kraju utrke.

U drugoj utrci odličnim startom uspio se zadržati vrlo blizu vodećem Latvijcu Schlegelmilchu te ga zatim nakon pit stopa i preteći. Martin se tako popeo na najvišu stepenicu podija i postigao rezultat koji nikada u povijesti niti jedan Hrvat nije.

U prvoj utrci je slavio Latvijac Schlegelmilch ispred Spinellija i posade Cozzolino/Brauch. Schlegelmilch je osvojio obje prve startne pozicije, ali ga je u pobjedi u drugoj utrci spriječio naš Martin, tako da je Latvijac završio na 2. mjestu ispred vodećeg u ukupnom poretku, Denisa Linda.

Evo što je Martin rekao nakon pobjede:

Konačno je došla i ta dugo očekivana pobjeda. Danas je sve prošlo kako treba i idem doma sa zasluženim prvim mjestom. Znao sam da mogu i nisam imao u planu ništa osim pobjede. Nakon starta sam bio drugi sve do pit stopa. Onda sam nakon odličnog ulaska i izlaska iz boksa prošao za prvo mjesto, napravio razliku i kontrolirao utrku do kraja. Sada su vrata za ukupnu pobjedu otvorena i u zadnjoj utrci sezone u Španjolskoj se svašta može dogoditi.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments