45. Rally Bohemia 2018. - Jan Kopecky nastavio pobjednički niz

45. Rally Bohemia 2018. - Jan Kopecky nastavio pobjednički niz

Rally Bohemia je ove godine održan po lijepom, sunčanom vremenu. Jan Kopecký i Pavel Dresler sa Škodom Fabiom R5 uporno je povećavao svoju prednost ispred Vaclava Pecha i donio još jednu pobjedu kod kuće za Škodu Motorsport u Mladoj Boleslavi.

Za treće mjesto bila je velika bitka tijekom cijelog nedjeljne dijela rallya između nekoliko posada koje su dijelile dijelići sekunde. Našli su se tu Vojtěch Štajf koji je najbolje krenuo, ali je zbog izlijetanja izgubio desetak sekundi. Blizu su mu bili i John Black i Filip Mareš, ali je u završnoj fazi Ole Christian Veiby pojačao tempo i popeo se na pobjedničko postolje. Jan Černy postao je najveći gubitnik rally kada je na posljednjem brzinskom ispitu koji se vozi ulicama Mlade Boleslav razbio svoju Ford Fiestu R5 i izgubio oko petnaestak sekundi i na kraju završio ukupno šesti.

Raimund Baumschlager vratio se nakon pauze od nekoliko mjeseci i nakon ozlijede kralježnice koju je zadobio u teškom izlijetanju na Rebenland Rallyu. Završio je ukupno jedanaesti, no to i nije bitno, glavno da se vratio u trkaći automobil.

Nakon pet godina u raspored Rally Bohemia vratio se brzinski ispit Gladiator koji se vozio na autodromu Sosnova u Češkoj Lipi. Posade su ovdje imale priliku voziti pred velikim brojem gledatelja dva puta. Taj brzinski ispit interesantan je zbog paralelne vožnje po dvije posade, a poseban začin je makadamski dio sa skokom. Nije čudno što su baš taj brzinski ispit došli vidjeti mnogi zaljubljenici u rally i do potpunosti ispunili tribine.

U klasi automobila s pogonom na jednu osovinu 2WD najbrži je bio Julian Wagner, mladi i talentirani vozač iz Austrije. Četrnaest sekundi za njim je kasnio John Talas. Treće mjesto zauzeo je Simon Wagner, brat Juliana Wagnera. 

Rezultati Rally Bohemia 2018. na www.rallybohemia.cz

You have no rights to post comments

Autosport.hr