Video: (Još jedna) priča o Colinu McRaeu

Video: (Još jedna) priča o Colinu McRaeu

Postoje živuće legende i one koje to nažalost više nisu, o kojima bismo mogli govoriti i raspravljati satima i danima i još uvijek bi bilo tema i pojedinosti iz njihovih karijera koje ne bismo uspjeli "obraditi". Jedan od takvih velikana automobilizma je i Colin McRae, striček kojeg vjerojatno današnji klinci poznaju više kao ime s omota PC igara nego kao jednog od najbeskompromisnijih vozača u povijesti rallyja.

Pokušamo li načas, ma koliko teško bilo, zaboraviti tragediju (i odgovornost koju je za istu snosio upravo sam vozač) u kojoj su 2007. živote izgubili Colin, njegov sin te još jedno dijete i obiteljski prijatelj, ostaje nam karijera u kojoj je bilo svega onog što rally čini neospornom kraljicom auto sportova. Uspona, padova, kriza i velikih pobjeda, skupih pogrešaka i teških ozljeda, ali McRae je u svakom od tih trenutaka davao sve od sebe i, kao što kaže naslov filma, vozio "Pedal to the metal".

S neizbježnim pitanjem što bi još Colin uspio pokazati za upravljačem pokušat ćemo se radije posvetiti onome što mu je pošlo za rukom. Svojim pristupom rallyju i vožnji stekao je pravu vojsku sljedbenika i navijača diljem svijeta, a uz Richarda Burnsa bio je još uvijek posljednji od rallyjaša Velike Britanije koji se penjao na tron svjetskog prvaka.

Voljeli ga ili ne, zamjerali mu njegov "sve ili ništa" pristup ili ne, Colin je bio jedinstvena pojava u nekoliko zadnjih desetljeća WRC-a, a ovaj video, nastao davne 2002. otkriva neke pojedinosti o letećem Škotu koje možda niste znali.

Uživajte u sat vremena priče o virtuozu koji je svoje simfonije nerijetko završavao u jarku, ali to ne umanjuje njegov značaj u afirmaciji WRC-a u svijetu.

Video sadržaj

Autosport.hr