Ogier i Latvala ravnopravni u Volkswagenu

Ogier i Latvala ravnopravni u Volkswagenu

Momčad Volkswagen spremna je za početak nove sezone svjetskog rally prvenstva, u kojoj će Sebastien Ogier i Jari-Matti Latvala braniti boje njemačkog automobilskog giganta. Dvojcu će se kasnije tijekom sezone pridružiti IRC prvak Andreas Mikkelsen.

Iako se moglo očekivati da će Ogier imati status prvog vozača u ekipi, obzirom na činjenicu da je Volkswagenu proveo cijelu prošlu sezonu, nastupajući u Škodi Fabiji S2000 i razvijajući novi Polo R WRC, momčad je odlučila u sezonu krenuti bez prioritetnih vozača.

To znači da će se Ogier i Latvala morati izboriti za status vodećeg vozača rezultatima, a ne dužinom radnog staža u ekipi.

"Ako izuzmemo Sebastiena Loeba, trenutno u Volkswagenu imamo dvojicu najboljih rally vozača na svijetu. Međutim, nemamo prvog i drugog vozača. Iako je Sebastien s nama proveo cijelu sezonu, a Jari-Matti je tek stigao u momčad, očekujemo da surađuju i međusobno se podupiru. Momčad mora biti na prvom mjestu i momčad je naš prioritet", rekao je šef ekipe Jost Capito.

U Volkswagenu se okvirno nadaju da bi ove sezone mogli osvajati bodove i raditi na daljnjem razvoju automobila, u 2014. priželjkuju pobjede, a za 2015. najavljuju pohod na titulu. Jesu li previše skromni u prognozama ili je to realno stanje stvari vidjet ćemo uskoro. Rally u Monte Carlu, naime, počinje za par dana.

You have no rights to post comments

Autosport.hr