Ogier pobjednik Rallyja Italija

Ogier pobjednik Rallyja Italija

Sardinija je ovog vikenda pružila utočište najboljim rallyjašima svijeta, a oni su se WRC-u odužili prilično uzbudljivim i neizvjesnim rallyjem. OK, neke stvari su, čini se, postale itekako izvjesne, poput izlijetanja uslijed pogrešaka Qatar M-Sportovih vozača Madsa Ostberga i Jevgenija Novikova. Njima se danas, na dugoj drugoj etapi pridružio i Mikko Hirvonen, odustajanjem koje ga je koštalo potencijalnog plasmana na pobjedničko postolje.

Nedaće protivnika na najbolji je način iskoristio Jari-Matti Latvala, dokopavši se trećeg mjesta nakon odlične vožnje i penjanja u poretku. Drugim mjestom Thierry Neuville opravdao je povjerenje momčadi i napokon pokazao zašto ga mnogi smatraju jednim od nadolazećih talenata.

Kada je već o talentima riječ, moramo izdvojiti mladog Britanca Elfyna Evansa. Njemu se prije samo nekoliko dana pružila prilika zamijeniti odsutnog Nassera Al-Attiyaha, i tu je priliku svojski iskoristio. S novim suvozačem u novom automobilu i prvom WRC nastupu, Evans je došao do šestog mjesta, stekao veliko iskustvo i već s nestrpljenjem očekuje Finsku, koja je, inače, trebala biti debitantski WRC rally za njega.

Pobjeda u Italiji otišla je u ruke Sebastiena Ogiera. Za razliku od izravnih konkurenata, Ogier nije griješio, a automobil, nešto starije i očito pouzdanije specifikacije, radio je bez greške. U WRC2 konkurenciji do pobjede je, pak, ponovo stigao Robert Kubica, kojemu ostali vozači ove klase nisu bili u stanju parirati.
Autosport.hr