Latvala, Sordo i Ogier unutar sekunde i pol

Latvala, Sordo i Ogier unutar sekunde i pol

Nakon dva dana jurnjave francuskim cestama čak tri posade nalaze se unutar samo jedne i pol sekunde - sutrašnji finalni brzinski ispiti bit će, čini se, vrlo neizvjesni. Da stvar bude bolja, četvrtoplasirana posada za trećeplasiranom kasni tek 3 i pol sekunde. Sutra nas očekuje dan za pamćenje.

Po mnogočemu je ovaj rally u Francuskoj i prije samog početka ušao u povijest. Posljednji rally nastup velikog Sebastiena Loeba, mjesto na kojem je Sebastien Ogier trebao (i na koncu jest) potvrdio titulu prvaka svijeta samo su neke značajke koje su Rallye de France svrstale među najznačajnije rallyje ove godine.

Današnja etapa donijela je očekivanu kišu, a s njom su pristigle i brojne nedoumice oko odabira guma u manjoj te odabira tempa u većoj mjeri. Kiša, naime, nije padala stalno niti na svim mjestima na stazama ispita, pa su se neke posade konstantno nalazile u nezahvalnoj situaciji da na ispite kreće istovremeno kad i kiša. Jučerašnji vodeći Thierry Neuville danas je posrnuo - zbog sitne pogreške udario je u rubnjak i "skinuo" gumu s naplatka prilično daleko od cilja ispita. Izgubio je više od minute i pao na trenutno peto mjesto.

U vrhu se, pak, nastavila bespoštedna borba Danija Sorda, Jari-Mattija Latvale te dvojice Sebastiena, Ogiera i Loeba. Bez popuštanja i kalkuliranja sve četiri posade vozile su na nož, a konačni je epilog je Latvala na prvom mjestu, četiri desetinke ispred Sorda, a koji, pak, ispred Ogiera drži samo 1,9 prednosti. Četvrto mjesto u Loebovom je vlasništvu, Francuz za vodećim Latvalom zaostaje 5 sekundi.

S nestrljenjem očekujemo sutrašnju završnicu.
Autosport.hr