Fantastični Rallye de France završio Ogierovom pobjedom

Fantastični Rallye de France završio Ogierovom pobjedom

Dani Sordo i Jari-Matti Latvala nisu uspjeli dostići Sebastiena Ogiera u njegovom pohodu na pobjedu na domaćem terenu u Francuskoj. Premda su u zadnji dan rallyja prve četiri posade ušle gotovo poravnate (dijelilo ih je tek 5 sekundi) već na samom početku prvog ispita iz borbe ispada Sebastien Loeb. Pomalo neslavan kraj posljednjeg WRC nastupa za Loeba i suvozača Daniela Elenu, ali današnji su ispiti bili uistinu teški. Kiša je padala gotovo cijelog dana, što je u kombinaciji s brojnim "haklovima" stazu pretvorilo u blatno klizalište, pa su se čak i specijalisti za skliski asfalt morali kočiti i opreznije pristupiti vožnji.

Kada je Ogierova prednost narasla na preko 10 sekundi postalo je jasno da će Sordo i Latvala imati težak posao u namjeri da ulove Francuza. Doduše, Sordo i Latvala su dobrim dijelom bili uključeni i u međusobni dvoboj, koji je također bio jedna od svjetlijih strana ovogodišnjeg Rallye de France.

U konačnici, Ogier je upisao pobjedu ispred Sorda i Latvale. U WRC2 konkurenciji ponovo je premoćno pobijedio Robert Kubica dok je u WRC3 kategoriji još jedan Sebastien (!), prezimena Chardonnet osvojio naslov prvaka svijeta.

You have no rights to post comments

Autosport.hr