Latvala vodeći u Španjolskoj, sutra na programu makadam

Latvala vodeći u Španjolskoj, sutra na programu makadam

Jari-Matti Latvala nakon devet brzinskih ispita nalazi se u minimalnom vodstvu ispred Danija Sorda - dijeli ih samo 1,6 sekundi. To, međutim, za Latvalu i Sorda nisu pretjerano dobre vijesti jer će sutra na makadamskim ispitima očekuje nezahvalna dužnost čišćenja staze. Neupitno je da će Latvala i Sordo gubiti vrijeme kao prvi na stazi, a njihove bi probleme mogao iskoristiti već trećeplasirani Thierry Neuville, koji kasni dostižnih 30-ak sekundi.

Nakon bušenja gume na jednom od današnjih ispita Sebastien Ogier pao je u poretku i trenutno sa 46 sekundi zaostatka drži četvrto mjesto. Iz te bi pozicije sutra mogao lansirati napad na vodeće, posebice ako startne pozicije budu zaista igrale toliko važnu ulogu kako se očekuje.

Više nego upečatljiv na današnjim i jučerašnjim ispitima bio je Poljak Robert Kubica. Jučer je na tri ispita izgradio više od 40 sekundi prednosti u WRC2 konkurenciji da bi danas, nakon pogreške izravnog konkurenta Elfyna Evansa na zadnjem brzincu, gotovo "zacementirao" pobjedu u WRC2 konkurenciji. Podsjetimo, za osvajanje WRC2 titule dovoljno je da rally završi na jednom od prva tri mjesta u klasi.

Sve su te priče, međutim, debelo preuranjene jer sutra je pred vozačima 140 kilometara makadama. Tko preživi, pričat će.
Autosport.hr