Ogier u vodstvu, Kubica i Hirvonen u šumi

Ogier u vodstvu, Kubica i Hirvonen u šumi

Klasični vremenski uvjeti dočekali su posade jučer i danas na prvih devet brzinskih ispita završnog rallyja svjetskog prvenstva u Walesu. Blato, magla i kiša pretvorili su šumske staze i ceste u skliske kaljuže na kojima je svaki zavoj donosio promjene u količini "gripa". U to su se najbolje, ili najgore, uvjerili upravo Citroënovi vozači Robert Kubica i Mikko Hirvonen.

Kubica je izletio na današnjem prvom brzinskom ispitu i to zbog vlastite pogreške. Poljaku je ovo, inače, prvi nastup u Walesu, prvi put vozi WRC izvedbu Citroëna DS3 i prvi put surađuje s novim suvozačem, Talijanom Micheleom Ferrarom. Dosadašnji suvozač Maciej Baran najavio je odlazak desetak dana prije rallyja, pa je Kubica nabrzinu morao pronaći novog suvozača i sada podatke iz radara sluša na talijanskom jeziku.

Ništa bolje nije prošao niti Mikko Hirvonen u drugom tvorničkom Citroënu - zbog pogreške u radaru nastup je završio na krovu u šumi. Zasad nije poznato hoće li se ijedan od dvojice Citroënovaca vratiti sutra vratiti u akciju.

U vrhu poretka Sebastien Ogier ima više od 20 sekundi prednosti ispred Jari-Mattija Latvale dok je Thierry Neuville na trećem mjestu s osjetnijih minutu i 2 sekunde zaostatka za Ogierom.

You have no rights to post comments

Autosport.hr