Latvala i dalje vodeći, Mikkelsen uspješno parira

Latvala i dalje vodeći, Mikkelsen uspješno parira

Sebastien Ogier ispao je iz utrke za pobjedu u Francuskoj, čime su se izjalovili i njegovi planovi da osvajanje druge titule proslavi na domaćem terenu, kao što je to bio slučaj prošle godine. Štoviše, Ogier ne samo da je ispao iz utrke za pobjedu, već su njegovi problemi s mjenjačem, točnije jednim od senzora u mjenjačkom sustavu, dodatno oživjeli utrku za ovogodišnji naslov prvaka. Trenutno vodeći u Francuskoj je Jari-Matti Latvala, ujedno i jedini konkurent Ogieru u borbi za šampionsku slavu ove godine.

Ogier je osim problema s mjenjačem imao problema i sa ovjesom, pa je izvjesno da su jedini bodovi kojima se može nadati oni na zadnjem, powerstage brzinskom ispitu. Latvala je, u međuvremenu, odličan, ali bez pretjerano uvjerljive dominacije, barem zasad. Treći VW-ov vozač, Andreas Mikkelsen, danas je bio posebno inspiriran. Trenutno za Latvalom zaostaje samo 8,2 sekunde i najavljuje potpuni angažman do kraja rallyja. Pod uvjetom da u Volkswagenu ipak ne odluče povući poneki taktički potez i Mikkelsena upozoriti na prioritete.

Treće mjesto u Francuskoj u vlasništvu je Citroënovog Krisa Meekea, koji za Ogierom kasni 23,1 sekundu dok je najbolji Hyundaijev vozač Dani Sordo na četvrtom mjestu generalke. Sordo za prvoplasiranim kasni 51,2 sekunde.

You have no rights to post comments

Autosport.hr