Latvala na pragu važne pobjede u Francuskoj

Latvala na pragu važne pobjede u Francuskoj

Finac Jari-Matti Latvala blizu je uvjerljive pobjede na rallyju koji bi mogao odigrati odlučujuću ulogu u ishodu borbe za naslov prvaka ove sezone. Kako je izvjesno da će Sebastien Ogier rally završiti izvan bodova, Latvali se smiješi pozamašna berba, koju bi, doduše, Ogier mogao donekle narušiti ako osvoji neko od tri mjesta na zadnjem, powerstage ispitu sutra.

Latvala je danas povećao prednost u odnosu na momčadskog kolegu Andreasa Mikkelsena i ona trenutno iznosi 28 sekundi. Sličan zaostatak dijeli Mikkelsena od trećeplasiranog Krisa Meekea, koji bez većih problema ide ka još jednom podiju. Mnogo zanimljivije je u borbi za niže pozicije; Dani Sordo je četvrti i to sa povećim zaostatkom za Meekeom, ali Španjolac nema vremena razmišljati o lovu na podij jer mu za vratom puše Robert Kubica. Poljski je vozač trenutno peti i za Sordom (Hyundai) zaostaje svega 9 desetinki.

Sutra su pred posadama četiri brzinska ispita, a zadnji, u dužini od 19,36 kilometara, dodatno će se bodovati kao powerstage.

You have no rights to post comments

Autosport.hr